Vodeni sportovi

Završen 35. Trofej princeze Sofije

Igor Dragozetić • petak, 09.04.2004.

Uz odlične vremenske uvjete i vjetra jačine do 13 čvorova završena su natjecanja na 35. Trofeju princeze Sofije, regati za olimpijske klase koja se održala u Palma de Mallorci…

Naš najbolji predstavnik je Marin Mišura koji je nakon deset održanih jedrenja klase Finn završio na drugom mjestu s 30 negativnih bodova. Uvjerljivu pobjedu odnio je Ben Ainslie s 24 negativna boda, dok je treći Poljak Mateusz Kusznierewicz 61 bodom. Nenad Viali završio je natjecanje na 21. mjestu.

Do pobjede u klasi 470 također su došli Britanci. Rogers i Glanfield slavili su ispred Šveđana Molunda i Anderssona. Argentinci Conte i De la Fuente koji su vodili do posljednjeg dana, završili su treći. Tomislav Bašić i Petar Cupać danas su osvojili 14. i 11. mjesto te su ukupno na 22. poziciji dok su Ante Ćesić i Ante Kujundžić 33.

Prvo mjesto klase Europa pripalo je Norvežanki Siren Sundby. Druga je Austrijanka Blanck, a treće Amerikanka Gaillard. Gea Barbić je na kraju nakon 12 jedrenja završila nastup na 68. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!