Zimski sportovi

I Australci na 36. zlatnoj pirueti

Maša Babić • petak, 07.11.2003.

Od 12. - 15. studenog održat će se 36. Zlatna pirueta u zagrebačkom Domu sportova. Ove godine nastupit će 64 klizača i klizačica iz 26 zemalja uključujući i klizački pomalo egzotične zemlje kao što su Australija i Novi Zeland...

Među njima nastupit će i 15 prvaka države od kojih će biti sedam prvaka (Finska, Velika Britanija, Izrael, Španjolska, itd.) i četiri prvakinje (Hrvatska, Bugarska, Slovenija i Turska), tri prvaka u plesnim parovima (Austrija, Britanija, Mađarska), te juniorska prvakinja svijeta Kristina Oblasova. Biti će održano i momčadsko natjecanje u kojem mogu sudjelovati države s više od tri natjecatelja.

Slika 1 od 1.

Od hrvatskih predstavnika natjecat će se Idora Hegel, Željka Krizmanić i Ines Pavleković. Idora Hegel prošle godine zbog ozljede nije sudjelovala, no ove je godine u dobroj formi i kondiciji, a ozljeda nema. "Prošle godine nisam ispunila očekivanja zbog ozljede. Ove sam godine provela jedan mjesec u Americi, u Simsburyju i puno sam napredovala. Radimo na kondiciji svakodnevno, dobro se osjećam, nemam nikakvih povreda. Radimo i na kombinaciji od dva trostruka tulupa", rekla je Idora Hegel danas na konferenciji za novinare i pozvala gledatelje da dođu podržati nju i još dvije hrvatske predstavnice: "Molila bih gledatelje da nas dođu podržati. Ja ću dati sve od sebe jer sam dužna to Pirueti, no neću ništa prognozirati, samo ću odklizati za sebe, za Zagreb, za Piruetu."

Da će se potruditi obećale su i juniorka Željka Krizmanić i Ines Pavleković, koja se vraća nakon godinu dana odsutnosti iz klizanja zbog ozljede. Pokrovitelj Zlatne piruete između ostalih bit će i Skupština Grada Zagreba, a gradonačelnica Vlasta Pavić otvorit će natjecanje koje počinje u srijedu u 14,30 muškim kratkim programom, dok je svečano otvaranje u 18,30. Ženski kratki program na rasporedu je u četvrtak u 13, a slobodni program u petak u 18,30.

Karte će se prodavati po cjeni od 10 kn za đake i studente, 20 kn za ostale građane (30 kuna za završnu reviju pobjednika), a vrijedit će za cijeli dan. Prodavat će se i posebne obiteljske karte za četiri osobe u vrijednosti od 50 kn, a vrijedit će za sve dane natjecanja. Školske grupe s više od 20 učenika imat će besplatan ulaz ukoliko se prije jave Klizačkom savezu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!