Zimski sportovi

Kalle Palander pobjednik slaloma

Maša Babić • nedjelja, 23.11.2003.

Kalle Palander pobjednik je prvog ovogodišnjeg slaloma u američkom Park Cityju. Palander je očekivano došao do vrha postolja, a spustio se u vremenu od 1:35.91. Sljede ga dva Austrijanca Rainer Schönfelder i Manfred Pranger s dvije stotinke, tj. 69 stotinki zaostatka. Ivica Kostelić u prvoj je vožnji izletio sa staze...

Prvi je sa starta krenuo Michael Walchhofer i postavio odlično vrijeme, najbolje vrijeme druge vožnje, koje je srušio tek Amerikanac Tom Rothrock na oduševljenje domaće publike. U istom vremena zatim se spustio i Francuz Pierrick Bourgeat. Sljedeći koji je preuzeo vodstvo bio je Johann Brolenius iz Švedske, a zatim su došli na red oni najbolji te je smjena vodstva bila sve češća.

Benjamin Raich opet je pokvario rezultat odlične prve vožnje lošom dugom vožnjom kao i u jučerašnjem veleslalomu. Nakon trećeg mjesta u prvoj vožnji Raich je u drugoj došao deseti i podjelio mjesto sa Bourgeatom. Danas su kao i jučer odlični bili i Talijani. Giorgio Rocca i Giancarlo Bergamelli završili su na četvrtom i petom mjestu. Inače, dominantnih Austrijanaca među prvih deset bilo je tek troje od kojih dva na postolju.

Rezultati slaloma (M), Park City, 23. studeni:
1. Kalle Palander (FIN) 1:35.91
2. Rainer Schönfelder (AUT) +0.02
3. Manfred Pranger (AUT) +0.69
4. Giorgio Rocca (ITA) +1.10
5. Giancarlo Bergamelli +1.12
6. Johann Brolenius (SWE) +1.13
7. Silvan Zurbriggen (SUI) +1.17
8. Tom Stiansen (NOR) +1.31
9. Tom Rothrock (SAD) +1.61
9. Pierrick Bourgeat (FRA) +1.61
9. Benjamin Raich (AUT) +1.61.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!