Zimski sportovi

Palander sačuvao prednost iz prve vožnje

Vedran Stilin • nedjelja, 04.01.2004.

Kalle Palander je osvojio prvo mjesto u današnjem slalomu, voženom u Flachau. Iza njega se probio Manfred Pranger dok je treću poziciju zauzeo, do današnjeg slaloma vodeći u ovoj disciplini Svjetskog kupa, Giorgio Rocca.

Poslije današnjih vožnji, na to su mjesto zasjeli Palander i Pranger s 200 osvojenih bodova.

Najbolja vožnja drugug laufa ne pripada niti jednom velikanu svjetskog skijanja, već tridesetom iz jutarnjeg slaloma, Aloisu Voglu. On je sa startnim brojem 42 došao do poslijednjeg mjesta koje osigurava drugu vožnju. Hrabro je ušao u tu, drugu vožnju i sa vremenom 50.93 uvjerljivo bio najbrži, što mu je donijelo šesto mjesto na kraju. Drugi po rezultatu je bio Manfred Mölgg sa zaostatkom od 58 stotinki.

No, za dobar plasman trebaju obje dobre vožnje koje je danas imao Kalle Palander. Finac je najavio pobjedu već u prvoj vožnji kada je konkurenciju ostavio iza sebe za 86 stotinki. U drugi nastup je ušao sa sigurnijom taktikom i 19. rezultatom drugog laufa stigao do svoje druge pobjede ove sezone.

Veliki junak domaćih navijača se zove Manfred Pranger koji je s odlične dvije vožnje došao do druge pozicije i zaostatkom za pobjednikom od 54 stotinke. Treći je Giorgio Rocca koji je izgubio crvenu majicu, majicu vodećeg u toj disciplini, u današnjem slalomu. Četvrti je Benjamin Raich, dok je peti Manfred Mölgg.

Flachau, slalom, rezultati:

1. K. PALANDER (FIN) 1:42.24
2. M. PRANGER (AUT) +0.54
3. G. ROCCA (ITA) +0.56
4. B. RAICH (AUT) +0.61
5. M. MOELGG (ITA) +0.9
6. A. VOGL (GER) +1.26
7. J. BROLENIUS (ŠVE) +1.39
8. M. LARSSON (ŠVE) +1.45
9. M. MARINAC (AUT) +1.63
10. S. ZURBRIGGEN (ŠVI) +1.64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!