Carlsberg Euro 2004

Charisteas: "Najveći trenutak grčkog nogometa..."

Marin Vuković • subota, 26.06.2004.

Nakon još jednog neuspjeha francuske reprezentacije na velikom natjecanju, izbornik i igrači teško su skrivali veliko razočaranje propuštenom prilikom, dok je Otto Rehhagel uživao u rezultatima napornog rada s grčkom reprezentacijom...

Francuski izbornik Jacques Santini nije bio zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi igrači: "Kako se bližio kraj utakmice sve smo više gubili koncentraciju. Žurili smo u napad, a to nije bio najbolji način da dođemo do pogotka."

"Ovo je veliko razočaranje za nas. Nadali smo se doći do finala", priznao je Santini. "Grčka je zaslužila postići pogodak u prvom poluvremenu, no mislim da je u drugom poluvremenu bila obrnuta situacija. Previše smo se izgubili u tehniciranju i pred kraj utakmice nedostajalo nam je lucidnosti. Igrali smo protiv vrlo čvrste obrane."

Na kraju je dodao: "Našoj avanturi došao je kraj, iako smo, kao i ostalih sedam momčadi u četvrtfinalu, mogli doći do finala."

Strijelac jedinog i odlučujućeg pogotka koji je Grčku odveo u polufinale Angelos Charisteas najavio je kako ova grčka momčad može otići do samog kraja: "Večeras smo pokazali što možemo. Igrali smo protiv najbolje momčadi na svijetu i pobijedili. Dokazali smo da Grčka zaslužuje biti tu gdje jest i da ništa nije bila slučajnost."

"Sada se trebamo smiriti i vidjeti tko nam je sljedeći protivnik. Došli smo ovako daleko, sada je sve moguće", istakao je grčki napadač. "Prikazali smo odličnu predstavu protiv vrlo dobre momčadi. Vjerujem da smo svim našim navijačima, koji su nas došli bodriti iz Grčke, dokazali da smo ovdje zahvaljujući našoj kvaliteti. Imamo odličnu momčad i za mene je ovaj plasman u polufinale najveći trenutak u grčkoj nogometnoj povijesti. Svi Grci, ma gdje bili, trebaju biti ponosni i uživati u ovoj velikoj pobjedi."

Njemački trener na "privremenom radu" u Grčkoj Otto Rehhagel bio je ponosan na svoje igrače: "Ovo je velika vijest svugdje u svijetu i velika prilika za grčki nogomet. Htio bih čestitati svojim igračima na zalaganju. Bilo je trenutaka kada je Francuska bolje stajala na terenu, no na kraju mi smo bili bolji i pobijedili. Protivnici igraju onoliko dobro koliko im dopustiš, a mi im nismo dopustili da se razigraju."

"Naša taktika bila je uspješna. Večeras ćemo definitivno proslaviti veliku pobjedu, no moramo ostati s obje noge čvrsto na zemlji i početi se pripremati za sljedeću utakmicu", upozorio je Rehhagel.

Osvrnuo se i na rezultate svojeg rada s grčkom reprezentacijom: "U protekle tri godine pokušao sam u ove igrače usaditi momčadski duh. Oni su i prije bili vrlo dobri igrači, no pokušao sam im pokazati da je momčad ono najvažnije. Grčki igrači imaju individualnu kvalitetu, ali su trebali shvatiti da postoje pravila i da ih treba poštivati. Oni sada razumiju da svatko ima ulogu koju treba odigrati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Carlsberg Euro 2004
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!