Ostali sportovi

Formula 1: Ralf Schumacher će voziti za Renault

Andrej Pezić • utorak, 09.03.2004.

Ralf Schumacher će sljedeću sezonu napustiti BMW Williams i potpisati za Renault, rekao je njegov menadžer. Willi Weber je rekao da su on i mlađi brat šesterostrukog svjetskog prvaka Michaela dogovorili sve sa Renaultovim šefom Flavio Briatoreom...

"Dogovorili smo svaku točku ugovora sa Briatoreom," rekao je Weber. "Potpisivanje ugovora je puka formalnost."

Ralf (28) je već duže vremena nesretan u momčadi Williamsa i iako će njegov momčadski kolega Kolumbijac Juan Pablo Montoya otići iz Williamsa na kraju sezone u McLaren, Ralf i dalje želi otići, a njegov ugovor također istječe na kraju sezone.

Mlađi Schumacher, pobjednik šest od 116 odvoženih utrka, krajem veljače je imao nekih nesuglasica sa Frank Williamsom oko novog ugovora.

"Iako će meni i mom menadžeru Willi Weberu biti teško napustiti naše prijatelje u BMW-u, ja ne mogu dopustiti takvo ponašanje prema sebi od Williamsa," rekao je Schumacher koji je na prvoj utrci ove sezone u Australiji završio na četvrtom mjestu.

"Nisam razočaran, ali napokon sam shvatio neke stvari koje su se događale proteklih mjeseci." Schumacher se žalio da ga je Williams optužio da ga zanima samo novac.

"Frank Williams je rekao da mene ne zanima ništa drugo osim novca. Na to se mogu samo nasmijati, jer on zna da bih prihvatio da se moja primanja smanje u pola," dodao je Schumacher, koji je protekle sezone završio na četvrtoj poziciji u ukupnom poretku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!