Ostali sportovi

WRC, Meksiko: Prvi dan Solberg najbrži

Andrej Pezić • subota, 13.03.2004.

Nakon prvog dana trećeg po redu relija u svjetskom prvenstvu, u Meksiku, vodeći je aktualni svjetski prvak Petter Solberg u novoj Subaru Imprezi. Ne daleko iza na drugom mjestu je pobjednik prva dva ovogodišnja relija Sebastien Loeb, a treći je Marcus Gronholm.

Prva staza duga 29,06 km bila je dosta vlažna. Kiša je padala proteklu noć, a nebo je i ujutro bilo oblačno. No na samoj utrci nije bilo kiše, a tempreatura zraka je bila oko 20°C.

Nova Subaru Impreza je imala premijeru ovaj vikend na reliju u Meksiku, a Petter Solberg nije gubio vrijeme da pokaže sve vozne karakteristike ovog automobila. Norvežanin je bio najbrži.

Solberg je napravio više od osam sekundi prednosti nad Marcus Gronholmom. Peugeotov vozač je bio drugi i vjerovatno se umirio činjenicom da se novi Peuegot 307 WRC dobro ponio na pješčanoj stazi.

Sebastien Loeb, pobjednik prva dva svjetska relija, je bio četvrti iza Markko Martina koji je završio treći za upravljačem svog Ford Focusa WRC.

Nismo mogli očekivati bolji početak relija, vozači četiri različite momčadi na prve četiri pozicije.

Na drugoj stazi dugoj 22,61 km pobjednik prva dva relija, Sebastien Loeb nastavio je svoj niz pobjeda. Površine staza u Meksiku se dosta razlikuju od ostalih, ali Francuz je ipak postigao najbolje vrijeme.

Sedam sekundi iza njega je bio aktualni svjetski prvak Petter Solberg, koji je u ukupnom poretku relija u Meksiku još uvijek prvi sa sekundom prednosti nad Loebom.

Marcus Gronholm je bio treći, jednu sekundu ispred Carlos Sainza na četvrtom mjestu. Francois Duval i Markko Martin su bili peti i šesti za upravljačima svojih Ford Focusa WRC.

Na trećoj stazi dugoj 27,30 km Petter Solberg i njegova Subaru Impreza su dokazali svoju kvalitetu na brzim Meksičkim stazama. Norvežanin je opet bio najbrži ispred Marcus Gronholma i Sebastien Loeba.

Na posljednjoj četvrtoj stazi relija u Meksiku dugoj 29,06 km Sebastien Loeb se približio vodećem Petter Solbergu. Citroënov vozač je postigao prvo vrijeme.

Ukupna razlika između Solberga i Loeba na kraju prvog dana se smanjila na 5,6 sekundi. Marcus Gronholm čvrsto drži treću poziciju, samo 14 sekundi iza Solberga u ukupnom poretku.

Carlos Sainz je dokazao koliko je kvalitetan vozač. Španjolac je u svim osim prve staze bio na jednom od prva četiri mjesta. Na prvoj stazi je bio šesti. Citroënov vozač je u ukupnom poretku četvrti, 34,8 sekundi iza Solberga.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!