Carlsberg Euro 2004

Grci nestrpljivo čekaju večerašnjeg pobjednika

Nikola Raguž • nedjelja, 27.06.2004.

Večeras je na stadionu Dragao u Portu na rasporedu posljednja četvrtfinalna utakmica između Češke i Danske. Kao i sve dosadašnje utakmice i ovaj susret započeti će u 20.45.

Česi su jedina momčad koja se među posljednjih osam plasirala sa maksimalnih devet bodova. Nakon ispadanja većine velikana, Češka je postala jedan od favorita za konačan trijumf. Pobjede nad Letonijom, Nizozemskom i Njemačkom mogu samo potvrditi tu tezu. Posebno impresivan bio je povratak protiv Nizozemaca s 0:2 na 3:2. Vrlo je zanimljivo da je u svakom susretu Češka stizala, i svaki put prestigla protivnika igrajući dopadljiv, ofanzivni nogomet. I kod nas im je takav pristup donio velike simpatije, međutim još uvijek ne znamo kako igraju Česi kada imaju rezultatski suficit. Protiv Njemačke Česi su odmarali većinu prvotimaca, u prvom redu svoje najveće zvijezde ne bi li bili što svježiji za večerašnji susret.

Na putu Češke večeras se nalazi nimalo bezazlena Danska koja nije favorit u ovom susretu i baš bi im takav epitet mogao pomoći da opuštenom igrom savladaju Nedveda i društvo. Danci su za razliku od Čeha za svoj prolaz u drugi krug strepili do posljednjih trenutaka natjecanja po skupinama. U prvoj utakmici na prvenstvu oteli su bod Talijanima, a da to i nije neko iznenađenje potvrdili su u drugom kolu protiv Bugarske savladavši ih 2:0. Vodili su Danci i protiv Šveđana sve do minutu prije kraja, ali nisu izdržali, te su u krugu tri momčadi sa po pet bodova dalje prošli kao drugoplasirani. Oni si nisu mogli priuštiti luksuz odmaranja svojih igrača što nekad zna biti i dobro zbog kontinuiteta odigravanja utkamica.

Večerašnja utakmica bi po svim stručnjacima trebala biti napadački spektakl, a u dosadašnjim nastupima obje su reprezentacije pokazale da ga znaju pružiti. Izbornici večeras mogu računati na većinu prvotimaca. Pobjednik će u polufinalu igrati protiv već sada slavom opijene Grčke, tako da mnogi večerašnjeg slavljenika vide u finalu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!