Carlsberg Euro 2004

Grci u velikom slavlju

Ivor Krapac • subota, 26.06.2004.

Grčka euforija u Lisabonu i Ateni dostigla je vrhunac nakon jučerašnje pobjede nad Francuzima u četvrtfinalu Europskog prvenstva u Portugalu. Otto Rehhagel i igrači i dalje su glavna vijest dana u domovini...

Dnevnik Ta Nea sve najvažnije sažeo je u nekoliko riječi: "Grčka nastavlja trijumfalni put. Naša momčad ponovno je izvukla ljude na ulice, pobjeda i izbacivanje Francuske potaknuli su slavlje."

Gleda se i prema naprijed, samo dva koraka do konačnog cilja: "Blizu smo finala, povijest više ne može čekati... Grčka je među četiri najbolje reprezentacije u Europi i san ide dalje."

Na jednoj strani veliko oduševljenje, a na drugoj podjednako veliko razočaranje. Francuzima je sve otišlo u krivom smjeru, iako je ovo, po prognozama, trebalo biti najizvjesnije četvrtfinale.

"Jacques Santini i igrači imali su pragmatičan odgovor na kritike njihovih nastupa u dosadašnjem dijelu prvenstva, ističući da su ipak uzeli prvo mjesto u skupini. Ta pozicija donijela im je susret s najneiskusnijim četvrtfinalistima, protiv kojih su - bez obzira na kvalitete Grka - morali pokazati svoje kvalitete", piše Le Monde.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!