Carlsberg Euro 2004

Dellas: "Rekao sam - sad je trenutak"

Ivor Krapac • petak, 02.07.2004.

Grčki junak dana Traianos Dellas, strijelac zlatnog "srebrnog gola" za prolaz u finale, bio je najtraženija osoba među pobjednicima dvoboja u Portu...

Dellas je pogodio glavom kad je već sve bilo gotovo, bez vremena i mogućnosti da se Česi vrate u susret. "Kad smo dobili korner, do kraja je ostalo još 24 sekunde. Rekao sam sebi: 'Sad je trenutak, moramo nešto napraviti.' Netko gore me čuo, zabio sam..."

Sjetio se i navijača, onih koji su bili tamo i onih koji su sve pratili u Grčkoj: "Zahvaljujem im od srca, mislim da smo napravili povijesni pothvat."

Stylianos Giannakopoulos, jedna od dvije dobro pogođene zamjene Otta Rehhagela, navijestio je opasnost s dvije rane prilike u produžetku: "Takav je nogomet, za nas je dan briljantan, a za Čehe potpuno blijed. U tomu je ljepota igre... Živimo u snu, predivno je i ne želimo se probuditi."

Ipak, još jedna velika zadaća dolazi vrlo brzo, nedjelja i finale protiv Portugalaca: "Imamo samo dva dana odmora. Nisam siguran koliko ćemo biti spremni, možda je prerano."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!