Carlsberg Euro 2004

Grci dočekali svoje junake

Ivor Krapac • ponedjeljak, 05.07.2004.

Grčka nogometna reprezentacija danas popodne došla je kući, u zračnu luku Eleftherosa Venizelosa u Ateni. Doček su popratile tisuće oduševljenih navijača...

Sve je počelo na aerodromu, nastavilo se 30-kilometarskim praćenjem autobusa s reprezentativcima, a završilo središnjom proslavom na starom olimpijskom stadionu Panathinaikonu. Velika završnica slavlja koje je počelo nakon jučerašnjih 1:0 protiv Portugala, osvajanja naslova Europskog prvaka...

Nakon noći slavlja, reprezentativci su još jednom prosuli emocije pred tisućama sunarodnjaka. "Okrenuta je nova stranica grčkog nogometa", rekao je Vassilios Tsiartas: "Nadam se da ćemo ostvariti još i u budućnosti, da ovo nije naš posljednji uspjeh."

Michalis Kapsis ponovno je u prvi plan pogurnuo momčad: "U nogometu nema tajni, bili smo ujedinjeni i zato smo uspjeli. Nitko se nije izdvajao iz skupine, Rehhagel je sve držao pod kontrolom i odigrali smo do kraja bez straha, jer se nitko nije nadao da ćemo doći tako daleko. Iskreno, ni ja dok sam bio mlađi nisam očekivao da će se ovo jednom dogoditi."

Iz trenda hvalospjeva i svečanih riječi djelomično se izdvojio tek Traianos Dellas: "Nažalost, ovaj uspjeh nije pravi odraz stanja u grčkom nogometu. Naši igrači zaslužuju više, a ovaj uspjeh je to i dokazao."

Noć i dan velikog slavlja ipak su gurnuli sve negativne misli u pozadinu...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!