Carlsberg Euro 2004

Nizozemska - Latvija: Uvjerljivo slavlje "tulipana"

Tomislav Pacak • srijeda, 23.06.2004.

Nizozemska je odlično obavila svoj posao u 3. kolu skupine D, s 3:0 "tulipani" su slomili otpor Latvije i zahvaljujući neuspjehu Njemačke protiv Češke idu u četvrtfinale kao drugoplasirani u skupini. Nizozemci su pokazali rast forme kroz prvenstvo, nakon neuvjerljivog izdanja protiv "Elfa" stigao je sjajan nastup, ali i poraz protiv Češke, da bi večeras Oranje demonstrirale pravi nizozemski nogomet protiv kojeg Latvija nije imala rješenja.

Nizozemska je povela u 27. minuti kada je najbolji igrač utakmice, Ruud van Nistelrooy, realizirao kazneni udarac nakon što je u prodoru srušen Edgar Davids. Isti igrač bio je strijelac i za 2:0 u 35. minuti. Clarence Seedorf izveo je slobodan udarac, Cocu je prebacio loptu za Van Nistelrooyja koji je imao lagan zadatak ubacivanja lopte u mrežu.

Nizozemci su nastavili s dominacijom i u drugom poluvremenu, a posebno raspoložen bio je mlađahni Arjen Robben koji je radio pravi nered na desnom krilu. Upravo je nakon sjajnog prodora Robbena pao i treći pogodak Nizozemaca. Novi igrač Chelseaja nanizao je trojicu igrača na desnoj strani i pripremio savršenu situaciju za Royja Makaayja koji takve prilike ne propušta.

Na kraju, nogomet je pobijedio - u četvrtfinale uz briljantne Čehe idu i Nizozemci, koji su zasigurno pokazali atraktivniji nogomet od Njemačke. Uostalom, tko ne bi volio vidjeti novi susret Češke i Nizozemske, a ne mogu se srest prije finala...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!