Rukomet

Debitirao Balić, odlični Ćavar

Branimir Korać • nedjelja, 19.09.2004.

Jučer i danas igrano je prvo kole španjolske rukometne lige. Od naših rukometaša nastupili su Patrik Ćavar, Tonči Valčić, Ivano Balić i Petar Metličić. Najbolji rukometaš svijeta Balić debitirao je pobjedom kod Alcobendasa, a svakako treba istaknuti odličnu partiju Ćavara koji je postigao deset pogodaka za svoj Granollers...

Prvi susreti španjolske rukometne lige donijeli su mnogo uzbuđenja. U jednoj od najjačih liga na svijetu u prvom kolu nastupila su četvorica naših rukometaša.

Slika 2 od 2.
Foto: Nikola Movrić

Ivano Balić debitirao je pobjedom. Njegov Portland San Antonio uz dosta muke slavio je na gostovanju kod slabašnog Alcobendasa 25:23. Portland, koji je najviše trgovao ovog ljeta, nije pružio briljantnu igru. Očito je da momčad još nije uigrana i da će trebati vremena da se stvari poslože na mjesto.

Briljantnu partiju nije pružio niti Ivano Balić. Odigrao je solidno, ali ipak ispod razine svog renomea. Ali i kada nije posebno raspoložen, on je neka viša dimenzija za ostale rukometaše. U ovom susretu uz brojna razigravanja uspio je postići jedan pogodak. Najefikasniji kod Portlanda bili su Juancho sa sedam i Garralda sa šest pogodaka. Domaćina je predvodio Parra s pet pogodaka.

Valčićeva Torrevieja priredila je iznenađenje odigravši neriješeno na gostovanju kod Bidasoe. Još gora stvar po Bidasou je da je imala vodstvo sve do četiri sekunde prije kraja kada je Rochel s devet metara izjednačio za konačnih 24:24. Bidasoa je veći dio susreta bila u rezultatskom zaostatku. Tek u 50. minuti uspjeli su izjednačiti na 21:21, te po drugi puta nakon 4:3 povesti. Imao je domaćin pet minuta prije kraja dva razlike, četiri sekunde prije kraja vodstvo, ali nije uspio pobjediti. Naš Tonči Valčić u dresu iznenađujuće dobre Torrevieje postigao je tri pogotka. Najefikasniji kod gostiju bio je Rochel s devet pogodaka, dok je kod domaćina prvo ime bio Stojanović s osam pogodaka.

Patrik Ćavar odigrao je izvrsnu utakmicu za svoj Granollers, ali niti njegovih deset pogodaka nije pomoglo da dođu do pobjede kod Valladolida koji je na kraju slavio 31:26. Domaćin je potpuno zasluženo slavio, a gosti su se dobro držali prvih 20 minuta. Tada je Valladolid napravio seriju 4:1 i pobjegao na 16:13 i do kraja susreta bije dopustio gostima da uhvate priključak. Odličnu utakmicu odigrali su Gull (devet pogodaka) i Fis (osam pogodaka). Kod gostiju izuzev Ćavara nije bilo posebno raspoloženih igrača.

Slika 1 od 1.
Foto: Laura Novak

Ademar Leon Pere Metličića svladao je Teucra 33:30. Prije početka susreta naš reprezentativac, te Rus Krivošljikov i španjolski reprezentativci Juanin Garcia i Manolo Colon dobili su srebrne medalje Ademar Leona za odlične rezultate na olimpijskim igrama. Ademar je odlično otvorio susret i već na početku vodio 4:0 pa 9:3. Tada se gosti bude i polako uspjevaju smanjiti prednost favoriziranog domaćina.

U drugom dijelu gosti su nekoliko puta opasno zaprijetili i stigli na pogodak zaostatka, ali ipak bolji domaćin na kraju slavi. Pero Metličić odigrao je solidnu utakmicu postigavši dva pogotka, ali odradivši veliki posao u obrani. Inače najefikasniji kod domaćina bili su Juanin i Kjelling s po sedam pogodaka dok je goste predvodio Čutura s 13 golova.

U ostalim susretima Morrazo Cangas slavio je na gostovanju kod Almerie 18:17. Barcelona je u derbiju na gostovanju svladala Teku 30:27 uz odličnu igru Slovenca Žvižeja (šest pogodaka). Ciudad Real bez ozlijeđenog Džombe nije imao problema protiv Valencie. Slavio je uvjerljivo 34:19 iako je na poluvremenu vodio sa svega dva pogotka prednosti. Altea je također u prvenstvo startala pobjedom. Slavila je na gostovanju kod Arratea 30:23.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!