Rukomet

Zagreb "slomio" Osječane, Metković i Pipo bez pobjede

Ivor Krapac • četvrtak, 16.12.2004.

Odrađivanje zaostatka iz 13. kola prvenstva rukometaša nije donijelo ništa novog igračima Zagreba. Branitelji naslova došli su do 12. ovosezonske pobjede s 35:28 protiv Osijek Elektromodula. Gorica je opet pokazala snagu na svom terenu, ubilježivši 31:27 protiv Perutnine Pipo IPC, dok je Metković u unaprijed odigranoj utakmici 14. kola ubilježio samo 28:28 protiv Đakova...

Zagreb je nova dva boda osigurao tek u drugom poluvremenu. Osječani su u prvom dijelu vodili i s dva razlike (12:10), a na "veliki odmor" otišli s dva gola zaostatka, 17:15. U drugih 30 minuta Zagrebaši su pojačali i uz osam pogodaka Horvata i po sedam golova Vorija i Pongračića odveli stvari "na svoj mlin". Nikola Blažičko pridružio se s 18 obrana. Bičanić je zabio devet, a Abramović šest pogodaka za goste.

Slika 1 od 1.
Foto: Ivor Krapac

Metković je uzeo samo bod na svom terenu, a mogao je proći i gore, jer su Đakovčani nakon prvih 30 minuta vodili sa 17:13. Kapular, Mlinarević i Šunda upisali su po pet golova, a Rajković 13 obrana za goste. Ivan Čupić zabio je osam pogodaka, a vratar Čarapina dodao 11 obrana za Metkovce.

Gorica je s četiri razlike ispratila Perutninu Pipo IPC. Nakon prvih 30 minuta bilo je 15:13 za goste, no na kraju se slavila već sedma ovosezonska pobjeda momčadi Vladimira Jelčića. Sjajan rezultat za novog prvoligaša... Branimir Bouček upisao je 16 obrana, a Tomislav Mesarov sedam golova za Velikogoričane. Maraković i Borković zabili su po šest za Pipo.

Čakovčani su, tako, doživjeli novi neugodni poraz, nakon što su u protekla dva tjedna u osmini finala Kupa EHF-a glatko ispali protiv španjolskog Granollersa. Ovo je vjerojatno još bolnije - od prvenstva se ipak živi, a Perutnina je trenutno tek na osmom mjestu, dvije pozicije ispod Lige za prvaka. Za ubacivanje među prvih šest ostala su im još tri susreta, računajući i gostovanje kod Ekol Ivančice u zaostatku iz 10. kola.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!