Nogomet

Tudor: "Imamo pravu momčad"

Tomislav Pacak • subota, 04.06.2005.

Odmah nakon utakmice Bugarska - Hrvatska (1:3), svoje viđenje utakmice ponudili su strijelci Marko Babić i Igor Tudor, te izbornik Zlatko Kranjčar. Svi su istaknuli kako je Hrvatska pokazala svoju snagu, ali da to treba napraviti i u narednim susretima...

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U razgovoru za televiziju RTL, Marko Babić naglasio je kako ovako treba i dalje : "Mislim da smo odigrali jako kvalitetnu utakmicu i da smo zasluženo pobijedili. Sigurno da nije bilo lako, ali pokazali smo kvalitetu, iskoristili smo skoro svaku šansu. Danas je utakmicu dobila cijela ekipa, iz utakmice u utakmicu igramo sve bolje, to nas može veseliti i nadam se da će se tako nastaviti. Uzeli smo ono po što smo došli, treba se sada okrenuti Islandu jer će to biti teška utakmica. Ako će svi biti zdravi, nemamo se čega bojati, kad smo pravi ne trebamo se bojati nikoga u Europi."

Izbornik Kranjčar pohvalio je svoje igrače kao i navijače koji su došli u Sofiju: "Igrači su danas odigrali izvrsnu utakmicu, oni su ti koji zaslužuju čestitke i pohvale. Ovo je izuzetno bitno za nas, za Njemačku. Čestitam svim igračima i divnoj publici koja je došla ovdje, izdvojili su novac i vrijeme da dođu, a vjerujem da su im se igrači na najbolji način odužili. Moram priznati da sam se kod 2:0 i 2:1 bojao da se ne ponovi Zagreb, ali igrači su mi najbolje odgovorili zabivši treći gol. Ključno je što smo ušli vrlo mirno u utakmicu, a odlučujući trenutak je bio kad je Igor zabio drugi gol. Mi smo zadržavali svoj nivo igre nakon toga, dok su Bugari padali. Najbolji igrač? Svih 13 koji su igrali, i naši navijači."

Cico je morao komentirati i igru svog sina Nike koji je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Hrvatske: "Niko je potvrdio svoje vrijednosti, iako se to nekima neće svidjeti, no odlazak u Hajduk ga je digao, tamo je dobio jedno priznanje, osvojio je trofej i nadam se da će i dalje u budućnosti biti dobar i kvalitetan kao danas."

Kranjčar se složio da su teške utakmice u kojima su već upisani bodovi poput onih protiv Islanda i Malte: "Najteže su utakmicu u kojima smo već upisali bodove. No, toliko sam siguran u svoje igrače da neće dopustiti da u tim utakmicama naprave neki kiks, oni su vrhunski igrači i ljudi i na pravi način će reagirati u tim susretima. Mislim da smo u dvije utakmice protiv Bugara pokazali da smo bolja momčad."

Igor Tudor je još jedan od junaka susreta: "Danas smo ostvarili vrhunsku stvar, Bugari su izvanredna momčad koja je i danas to pokazala. Medjutim, u nogometu je presudno da budeš konkretan, znali smo da ćemo imati dvije-tri šanse, igrali smo pametno, čekali svoju priliku, iskoristili ih i pobijedili. Meni je drago što imamo pravu momčad, momci su svi od karaktera što je najvažnije. Krasi nas jedna disciplina i konkretnost u napadu, a danas je to u nogometu najvažnije. Ovo je veliki korak naprijed, no treba biti oprezan jer bi nas neočekivani poraz vratio nazad."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!