Ostali sportovi

Legende baseballa na krstarenju Karibima

Nikola Raguž • nedjelja, 14.11.2004.

Tematsko krstarenje "velikani baseballa" pokazalo se toliko uspješno da MSC Cruises u svoju postavu dodaje nova putovanja sa velikanima ovog sporta.

Drugo krstarenje MSC-a “velikani baseballa” održati će se na brodu MSC Opera 22. siječnja 2005. u sklopu krstarenja zapadnim Karibima. “Izuzetno nam je drago da možemo proširiti ovo vrlo popularno tematsko putovanje, te omogućiti obožavateljima baseballa da upoznaju i uče od legendi ove igre,” kaže Richard E. Sasso, predsjednik i CEO MSC Cruisesa (SAD). “U nadolazećim danima planiramo najaviti dodatna baseball krstarenja sa više sudionika, te najmanje šest igrača po krstarenju.”

Momčad koja će nastupiti na krstarenju 22. siječnja 2005. predvode Frank Howard, Amos Otis, Rudy May, Richie Zisk i Jerry Koosman.

Howard je proglašen novakom godine 1960. i dva puta je bio igrač s najviše home run udaraca (44 u sezoni 1968. i 1970.). Za vrijeme karijere s Los Angeles Dogersima, Washington Senatorsima, Texas Rangersima i Detroit Tigersima postao je četverostruki All-Star, te je bio među 10 najboljih u home runima, postotku pogodaka i pređenih baza. “Hondo” je kasnije vodio San Diego Padrese i New York Metse. Proveo je 20 godina trenirajući New York Yankeese, New York Metse, Seattle Marinerse, Milwaukee Brewerse i Tampa Bay Devil Rayse.

Amos Otis se na All-Staru pojavio pet puta, a osvojio je tri “zlatne rukavice”. Četiri je puta bio među 10 najužih kandidata za nagradu najboljeg igrača lige. Pet puta je postigao najviše poena, četiri je puta imao najbolji prosjek pogodaka uključujući 620 1970. U šest utakmica finala prosjek pogodaka mu je bio 47.8% uz koje je ubilježio i tri home runa.

Ljevoruki bacač Rudy May upisao je impresivnih 3.46 ERA tijekom devetnaestogodišnje karijere koju je proveo u California Angelsima, New York Yankeesima, Baltimore Oriolesima i Montreal Exposima. Godine 1980. predvodio je ligu sa 2.47 ERA kao član početne postave Yankeesa.

Vanjski igrač Richie Zisk pogodio je za 200 home runova, te je omogućio svojoj momčadi 792 poena za vrijeme karijere, igrajući za Pittsburgh Piratse, Chicago White Soxe, Texas Rangerse i Seattle Marinerse. Prije nego su ozljede prekinule njegovu karijeru 1983. Zisk je postavio record Marinersa sa home runovima u pet uzastopnih utakmica dok mu je prosjek pogodaka bio 31.1%. Te je godine proglašen najboljim povratnikom.

Poznat po svojoj kontroli, ljevoruki bacač Jerry Koosman svojim je momčadima donio 222 pobjede sa 3.71 ERA. Bio je među Metsovim vođama u strikeoutima, pobjedama, ERA i bacanjima. Dvostruki All-Star Koosman je također nastupao za Minnesota Twinse, Chicago White Soxe i Philadelphia Philliese.

Za vrijeme boravka na brodu gosti mogu testirati znanje baseballa u kvizu čiji će voditelji biti gore navedene legende koji će također dijeliti autograme. Igrači će demonstrirati vježbe za bacanje i udaranje, kao i vježbe obrambenih zadataka u kojima će sudjelovati i putnici. Naravno, biti će vremena za uživanje u eleganciji, talijanskoj kuhinji, ambijentu i izvanrednoj usluzi broda MSC Opera na inauguralnom putovanju Karibima pod nazivom “Najviša klasa sa izvornim talijanskim potpisom” s pristajanjima u Key Westu, Cozumelu, Grand Caymanu i Roatanu Islandu.

Sve dodatne informacije na www.snav.hr (od 1.1.2005. www.snav-msccruises.hr).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!