Rukomet

Červar: "Očekuje nas teška utakmica protiv SiCG"

HINA • srijeda, 02.02.2005.

Uoči posljednjeg kola drugog kruga Svjetskog prvenstva u rukometu, što se od 23. siječnja do 6. veljače održava u Tunisu, čak četiri reprezentacije iz skupine II. mogu izboriti plasman u polufinale. Siguran nastup Hrvatskoj osigurava samo pobjeda...

Uoči posljednjih 60 minuta Hrvatska te Srbija i Crna Gora imaju po šest bodova, dok Španjolska i Norveška imaju po jedan bod manje. Hrvatska reprezentacija sama određuje svoju sudbinu. Pobjeda protiv SCG donosi nam mjesto među četiri momčadi, dok u slučaju neodlučnog ishoda ili eventualnog poraza ovisimo o ishodu ogleda Španjolska - Norveška.

"Reprezentacija SCG je vrlo neugodan suparnik. Vrlo se dobro znamo. Bit će to teška utakmica, igra strpljenja i nadmudrivanja. Obrane će biti ključne. Tko će igrati bolje obranu taj će slaviti," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Lino Červar.

Hrvatska i SCG do sada su odigrale tri službene utakmice i sve tri je Hrvatska izgubila. Seriju poraza prekinuli smo u pripremnom ogledu uoči odlaska u Tunis, pobijedivši u Rijeci 33:31: "Oni igraju čvrsto, pomalo grubo i vrlo važan će biti kriterij suđenja," dodao je Červar.

U posljednjem dvoboju u skupini možda će zaigrati i Petar Metličić. Stanje njegova koljena svakim je danom sve bolje i Pero će sigurno biti u sastavu: "Sigurno će biti na klupi, a nadam se da će i zaigrati. Pero može trčati, no još ima problema s promjenama pravca,".

Slika 1 od 1.

Hrvatski izbornik najviše se pribojava vratara Dragana Šterbika, pivota Nenada Nikolića i vanjskog Alena Muratovića: "Nikolić je posebno nezgodan, opasan je i snalažljiv. Neprestano dezorganizira suparničku obranu. Kod Šterbika nikad nisi siguran. Ako probrani, može raditi čuda na vratima."

U posljednjem dvoboju protiv Njemačke, najbolji igrači u hrvatskim redovima bili su Mirza Džomba i Blaženko Lacković. Ukupno su postigli 21 od 29 hrvatskih pogodaka: "Kvalitetniji smo i bolji od Srbije i Crne Gore. Međutim, utakmica protiv Norveške je pokazala kako favoriti uvijek ne pobjeđuju. Svjesni smo kako će uoči ove utakmice tenzije biti povišene, no ključ je shvatiti ovaj ogled kao normalnu utakmicu. Tko ostane smireniji taj će pobijediti," kazao je Džomba.

Lacković je dodao kako će to biti utakmica na nož: "Igra se za polufinale i svi će pružiti svoj maksimum. SCG igra duboku 3-2-1 obranu. Vrlo su čvrsti i agresivni. Premda imamo dosta problema s ozljedama vjerujem kako će nas brojni navijači nositi do pobjede," zaključio je Lacković.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!