Rukomet

Vujović: "Hrvatska je bolja momčad"

HINA • srijeda, 02.02.2005.

Nakon raspada bivše države rukometna reprezentacija Srbije i Crne Gore dva se puta uspinjala na pobjedničko postolje na svjetskim prvenstvima. Oba puta osvojili su treće mjesto - u Egiptu 1999. godine, te u Francuskoj dvije godine kasnije...

Na posljednjoj svjetskoj smotri u Portugalu bili su osmi. U Tunis su doputovali bez nekoliko igrača (Peruničić, Jovanović, Škrbić, Perić) koji su posljednjih godina bili glavne okosnice momčadi. No, preskočili su prvi krug i stigli korak do polufinala. Izbornik Veselin Vujović je stvorio momčad kojoj je glavna snaga čvrsta obrana i odlični vratari, Dragan Šterbik i Alen Šarić.

"Naša reprezentacija nema zvijezda. Dečki se bore, daju sve od sebe i to nas je dovelo na korak do polufinala. No, još uvijek smo neiskusni i radimo previše glupih pogrešaka," kazao je Vujović. Prepreka ulasku među četiri najbolje momčadi na svijetu bit će olimpijski pobjednici i svjetski prvaci.

"Hrvatska je bolja momčad. Najbolji ste na svijetu i bit će nam jako teško. No, našu prednost vidim u ozljedama ključnih igrača hrvatske reprezentacije, Ivana Balića i Petra Metličića," kazao je Vujović. U posljednjem pripremnom ogledu, uoči odlaska u Tunis, hrvatska reprezentacija je u Rijeci pobijedila.

"Utakmica u Rijeci nije pravi pokazatelj snage. Bila je to ipak prijateljska utakmica, a ogled u Nabeulu bit će sve, samo ne prijateljska utakmica," dodao je izbornik reprezentacije SCG.

Jedan od najboljih igrača Srbije i Crne Gore na dosadašnjem dijelu prvenstva vratar Šterbik smatra kako će ključno biti hoće li Petar Metličić zaigrati ili ne: "Metličić je motor hrvatske momčadi. On je glavni pokretač, ključni čovjek u obrani i u napadu. Njegov izostanak jako se osjeti," smatra Šterbik, koji posljednje četiri godine igra u istom klubu kao i hrvatski reprezentativac Mirza Džomba. Prvo u mađarskom Fotexu, a sada u španjolskom Ciudad Realu.

"Svjesni smo svoje snage. Bez borbe ovdje nemamo što tražiti. Mi nemamo zvijezda u sastavu kao hrvatska vrsta i zato moramo uvijek pružiti 200 posto da ostvarimo pobjedu. Igramo dobro, možemo sve pobijediti i vjerujem kako možemo do polufinala," dodao je Šterbik.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

RukometSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!