Rukomet

Serdarušić doveo Karabatića u Kiel

Ivan Varat • utorak, 14.12.2004.

Jedan od najtalentiranijih europskih rukometaša, 20-godišnji francuski reprezentativac Nikola Karabatić od sljedeće sezone igrati će za njemački THW Kiel, a velika zasluge za to ima trener "zebri" naš Noka Serdarušić...

Slika 2 od 3.

Karabatić je ovih dana potpisao četverogodišnji ugovor sa jednim od najboljih klubova Bundeslige, najjače lige na svijetu, a za popularne "zebre" zaigrati će od ljeta sljedeće godine, kada mu i ističe ugovor sa sadašnjim klubom - francuskim Montpellierom. Za perspektivnog rukometaša hrvatskih korijena zainteresirani su bili i španjolski "divovi" Ciudad Real i Barcelona, no za dolazak na sjever Njemačke presudan je bio trener Kiela Zvonimir "Noka" Serdarušić koji je vrlo dobar prijatelj sa njegovim ocem Brankom.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

"Pod vodstvom Noke mogu još puno napredovati, u svim elementima, u mjeri u kojoj ne bih mogao u Španjolskoj. Također najjača liga na svijetu za mene je veliki izazov", komentirao je Karabatić.

Čelnici THW Kiela odlučili su složiti mladu i perspektivnu momčad koja će u narednim godinama vladati europskim rukometom jer će osim Karabatića, od sljedeće sezone za "zebre" igrati i odlični 21- godišnji švedski reprezentativac Kim Andersson, a tu je već i zvijezda njemačke reprezentacija 24- godišnji Christian Zeitze.

Nikola Karabatić do sada je igrao u francuskoj ligi (Colmar, Thau i Montpellier), a za francusku reprezentaciju, za koju je debitirao 2000. godine, upisao je 42 nastupa i postigao 164 pogotka. U vlasništvu ima tri naslova prvaka Francuske, tri Kupa, Ligu prvaka (2003.), broncu sa Svjetskog prvenstva u Portugalu, a proglašen je i najboljim igračem Europskog prvenstva u Sloveniji početkom godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!