Rukomet

Australija treći puta na Svjetskom prvenstvu

Ivan Varat • utorak, 11.01.2005.

Naša rukometna reprezentacija u trećem kolu (26. siječnja) prvog kruga razigravanja po skupinama Svjetskog prvenstva igrati će protiv reprezentacije Australije kojoj će ovo biti treći nastup na skupu najboljih svjetskih reprezentacija...

Rukometna reprezentacija Australije u svojoj povijesti dva puta je nastupala na Svjetskim prvenstvima. Debi Australci su imali u Egiptu 1999. godine gdje su završili na posljednjem 24. mjestu. U Portugalu 2003. godine sudjelovali su na prvom SP-u na kojem je Oceanija direktno dala jednu reprezentaciju.

Slika 1 od 2.

Tamo su ostvarili i jednu pobjedu protiv Grenlanda (26:21) i natjecanje završili na 20. mjestu ispred Maroka, Grenlanda, Brazila i Alžira koji su ostali bez pobjede. Također treba spomenuti da su kao domaćini iskustvo sakupljali i na OI u Sydneyu 2000., no u prejakoj konkurenciji nisu mogli dalje od posljednje pozicije.

U Tunis Australija se plasirala pobjedama protiv Novog Zelanda i Cookovog otoka na kvalifikacijama Oceanije, a posljednji dio priprema prije prvenstva Australci će odraditi u Egiptu.

Izbornik Karim Shehab već polovicom prosinca odredio je petnaestoricu koja će nastupiti u Tunisu, a to su: Darryl McCormack (QLD), Lee Schofield (NSW), Jason Hoppner (NSW), Stefan Bader (QLD), Taip Ramadani (NSW), Brendan Taylor (QLD), Anthony Deane (NSW), Kassem Abuhamed (NSW), Josh Parmenter (NSW), Adrian Van Bussell (NSW), Bevan Calvert (NSW), Tim Jackson (NSW), Dimitris Varkanitsas (VIC), Ognjen Latinovic (QLD) i Gilles Guillemin (NSW).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!