Nogomet

Zlatko Kranjčar: "Odlično smo realizirali slobodne udarce"

Davor Sajko • subota, 26.03.2005.

Zlatko Kranjčar, izbornik reprezentacije Hrvatske prvi je dobio priliku obratiti se prisutnim novinarima. Visoka i glatka pobjeda izuzetno je oraspoložila izbornika koji se ukratko osvrnuo na utakmicu...

"Vidjeli ste da je utakmica na početku bila dosta teška, jer je protivnik igrao dosta zgusnuto te nam nije dozvolio da razvijemo igru onako kako smo to planirali. Ipak smo od prve minute doći do dominacije i prekida iz kojih smo u tri navrata zaprijetili islandskom vrataru. No, naša upornost je ipak krajem prvog dijela urodila plodom kada je pogodak postigao Niko Kovač. To je bio pogodak koji se tražio i čekao, a u drugom smo poluvremenu protivnika totalno nadigrali. U nastavku smo imali odličnih situacija sa krila, no nije bilo realizacije. Na sreću smo odlično realizirali slobodne udarce nakon kojih smo došli do pogodaka gdje smo pokazali kada nismo u mogućnosti realizirati iz igre da možemo do pogodaka stići nakon slobodnih udaraca. Mislim da moramo biti zadovoljni jer smo pobjedili protivnika koji je u Zagreb došao rasterećen i s namjerom da brane svoja vrata."

Slika 2 od 3.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Osvrnuo se Cico i na pomalo iznenađujuće visoki poraz Bugarske u Sofiji od Švedske. "Za mene nije iznenađenje poraz Bugara u Sofiji, jer su u ovu utakmicu ušli oslabljeni neigranjem trojice standardnih igrača. Šveđani su jedna izuzetna jaka momčad koji u srazu s Bugarima već dugo nisu poraženi od Bugarske. Mislim da ovaj rezultat ide u korist i nama i Šveđanima, no za konkretan dojam potrebno je pričekati utakmicu protiv Malte kada ćemo moći konkretno vidjeti kakvo je stanje na tablici."

Današnji je susret bio prilika da neki igrači "zarade" drugi žuti karton te na taj način budu izborniku na raspolaganju za susret s Bugarskom koji je na rasporedu nakon Malte. "Da, savjetovao sam Šimunić i Srni da "zarade" drugi žuti karton jer je to logičan potez. U nastavku kvalifikacija nas očekuje tri gostovanja i to izuzetno važna (Bugarska, Island, Malta), a na tim pozicijama imamo dobar izbor igrača te će nam se ti igrači vratiti za utakmicu s Bugarskom bez ikakvih opterećenja. Nije bio planiran karton Jerka Leke pa tako ni on nije u kombinaciji za susret s Maltom."

Slika 1 od 1.
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Na trenutke su određene odluke afričkog suca dizale tenzije na tribinama, no pravi komentar od izbornika nismo uspjeli dobiti, "Izbornička uloga mi ne dozvoljava da komentiram suđenje pa ću se suzdržati komentara. Ako su Fifi današnji suci dobri, onda su dobri i za mene, jer rezultat je pozitivan pa ćemo o njima samo pozitivno."

Naravno da nije bilo moguće zaobići i zvižduke i negodne povike s tribina koji su bili upućeni Niki Kranjčaru. "Ovo je svakodnevica i kad ljubimac ode u redove najvećeg rivala onda se pojavi ovakva reakcija popraćena zviždukom i povicima. Iz vlastitog iskustva mogu reći da me današnji zvižduci nisu iznenadili, a kod svakog igrača je jedino važno da svojom igrom publiku okrene na zadovoljstvo. I ja uopće nisam iznenađen ovom današnjom reakcijom, čak mogu reći da je blaga u odnosu na kakvu sam ja očekivao.", završio je Zlatko Kranjčar svoj osvrt o utakmici s Islandom.

Priliku je dobio i gostujući izbornik koji je bio znatno kraći i skromniji u svojoj izjavi. "Nezadovoljan sam rezultatom utakmice pogotovo kad smo prva tri pogotka primili iz prekida. Nama je bio cilj izvući barem bod iz ovu utakmice, a osjetio se nedostatak naše nekolicine igrača što je protiv jakih hrvatskih reprezentativaca bilo nenadoknadivo.". Poput Zlatka Kranjčara, ni Asgeir Sigurvinsson nije želio komentirati suđenje afričkog suca. Tek je uz smijeh dobacio "No comment".

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!