Automoto

WRC Švedska: Prvi dan pripao Gronholmu

Ante Kojundžić • petak, 11.02.2005.

Vrlo uzbudljiv prvi dan švedskog relija je iza nas. Vozači su se izmjenjivali u vodstvu da bi naposljetku čelno mjesto preuzeo Marcus Gronholm. Tek dvije desetine sekunde iza njega nalazi se Solberg

Dan je počeo u znaku Pettera Solberga koji je pobijedio na prva dva brzinca. No, na trećem pobjedu uzima Gronholm, a Solberg je tek 12 sekundi iza njega. To je bilo dovoljno da Gronholm preuzme vodstvo. I četvrti brzinac osvaja Gronholm, dok Sebastien Loeb uzima svoju prvu pobjedu na petom brzincu. Druga je došla na sedmom, vrlo kratkom, brzinskom ispitu. Još samo da napomenem kako je šesti brzinac osvojio Talijan Gianluigi Galli u Mitsubishiju. Po broju pobjeda imamo izjednačenje, ali kad se pogledaju vremena otkrivamo da za 0.2 sekunde Gronholm ima prednost nad Solbergom, dok Loeb za Fincem kasni nešto više od 10 sekundi.

Četvrto mjesto drži Galli i pokazuje da dobra forma u Monte Carlu za Mitsubishi nije bila slučajnost. Francois Duval zauzima peto mjesto u svom Citroenu, a iza njega sa zaostatkom od skoro devet sekundi, nalazi se Markko Martin. Prvi Fordov vozač u ukupnom poretku je Toni Gardemeister na sedmom mjestu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Drugog dana relija se očekuje nastavak velike borbe između Gronholma, Solberga i Loeba. Osim toga, očekuje se i novi snijeg na brzincima što bi dodatno začinilo stvari.

Poredak na kraju prvog dana:

1. Gronholm (Fin/Peu) 58'20"8
2. P.Solberg (Nor/Sub) + 00'00"2
3. Loeb (Fra/Cit) + 00'10"2
4. Galli (Ita/Mit) + 00'18"9
5. Duval (Bel/Cit) + 00'28"0
6. Martin (Est/Peu) + 00'36"9
7. Gardemeister (Fin/Ford) + 00'57"4
8. Rovanpera (Fin/Mit) + 00'58"3
9. Ekstrom (Šve/Ško) + 01'03"8
10. Tuohino (Fin/Ško) + 01'07"1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!