Automoto

WRC Švedska: Solberg preuzima vodstvo

Ante Kojundžić • subota, 12.02.2005.

Velika borba odigrala se drugog dana relija u Švedskoj. Iz prvotnog troboja, bitka se pretvorila u dvoboj između dva skandinavska vozača. Na kraju dana s prednošću ipak odlazi Petter Solberg

Drugi dan je bio vrlo sličan prvom što se izmjena na samom vrhu tiče. Solberg i Gronholm su se mijenjali u ulozi vodećeg tokom čitavog dana. Marcus Gronholm će morati priznati da je danas Solberg bio bolji i prepustiti mu palicu vodećeg sa zaostatkom od 12 sekundi. Sebastien Loeb nije mogao pratiti ritam ovog dvojca te zaostaje u odnosu na Solberga 34 sekunde. Još se ima odvoziti treći dan koji bi trebao donijeti pobjednika. Gronholm očajno želi pobijediti ovdje pošto je Švedska bila domaćin njegove prve pobjede za Peugeot. S druge strane Petter se odlično zabavlja i sigurno ne kani odustati od borbe.

Markko Martin je uspio dan završiti na četvrtom mjestu i ima lijepu prednost od preko minutu i pol nad Gardemeisterom. Uz probleme s ispuhom na početku dana Toni Gardemeister, dakle, završava na petom mjestu. Petterov brat Henning nalazi se na šestom mjestu u svom Fordu. Rovanpera je sedmi, a njegov momčadski kolega u drugom Lanceru, Gianluigi Galli, je osmi. No, može biti razočaran pošto se jedno vrijeme nalazio na četvrtom mjestu. Talijan je odrastao na snijegu i ledu i odlično je vozio ovaj reli sve dok nisu počeli problemi sa prijenosom. Izgubio je puno vremena i sad ima zaostatak za vodećim od preko 3 i pol minute.

Najviše pritužbi vozača išlo je na račun mekog snijega. Imali su i slab grip jer ispod snijega nije bio, kao i obično, led, već šljunak. A i temperature su pretople za ovo doba godine. Na početku dana izmjereno je 0°C. Sve ovo je prouzrokovalo puno okretanja po brzincima kao i nekoliko puknuća guma.

Poredak na kraju drugog dana:

1. P.Solberg (Nor/Subaru) 2h14:27:9
2. Gronholm (Fin/Peugeot) + 00:12:6
3. Loeb (Fra/Citroen) + 00:34:3
4. Martin (Est/Peugeot) + 02:05:8
5. Gardemeister (Fin/Ford) + 03:18:6
6. H.Solberg (Nor/Ford) + 03:21:8
7. Rovanpera (Fin/Mitsubishi) + 03:22:7
8. Galli (Ita/Mitsubishi) + 03:35:6
9. Carlsson (Šve/Peugeot) + 03:48:9
10. Tuohino (Fin/Škoda) + 03:50:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!