Automoto

WRC Švedska: Pobjeda Solberga

Ante Kojundžić • nedjelja, 13.02.2005.

Norvežanin Petter Solberg pobjednik je drugog relija sezone. Njegova oba rivala, Gronholm i Loeb su odustala. Tako se Markko Martin domogao druge pozicije, a na posljednjem mjestu na podiju je Toni Gardemeister

Slika 1 od 2.

Marcus Gronholm bio je najveća prijetnja Solbergu trećeg dana i dvojac je krenuo u bitku od samog početka. No, na drugom brzincu dana finski vozač se prevrnuo i odustao. Solberg je mogao odahnuti, Loeb je u tim trenucima zaostajao preko minutu, a imao je i problema s motorom. Nije bilo razloga za bezglavo jurenje po snijegu pa je Solberg malo popustio. Na predzadnjem brzincu relija Loebov motor je izdahnuo i to je bio kraj za francuskog vozača. Bez pritiska Solberg završava reli na prvom mjestu i zbog tog je vrlo sretan, posebice jer je odustao u Monte Carlu. Martin nakon odustajanja Loeba preuzima drugu poziciju na kojoj i završava reli. Toni Gardemeister je u Monte Carlu osvojio drugu poziciju tako da mu je ovo drugi podij u dva dosadašnja nastupa. I ne samo to, Gardemeister je vodeći u ukupnom poretku vozača i ima prednost od jednog boda ispred Martina.

Harri Rovanpera je pobjedio na posljednjem brzincu relija, a na kraju je zauzeo četvrto mjesto. Iza njega sa tek tri sekunde zaostatka je Henning Solberg na petom mjestu. Uzdanica domaćih navijača, Daniel Carlsson, završava kao šesti uz dvije pobjede na brzincima. Iznenađenje relija, Gianluigi Galli, zauzeo je sedmo mjesto. Šteta zbog problema sa prijenosom jer je to moglo izgledati puno bolje za Talijana. Ipak performanse koje pokazao sa svojim Lancerom te četvrto mjesto Rovanpere pokazuju veliki napredak kod Mitsubishija.

Nakon dva relija Toni Gardemesiter vodi u ukupnom poretku vozača. Iza njega je Markko Martin. Treće mjesto dijele Solberg i Loeb, svaki sa po jednom pobjedom. Sljedeća stanica svjetskog reli prvenstva je u Meksiku, a održati će se od 11. do 13. ožujka.

Poredak na kraju relija:
1. P.Solberg (Nor/Subaru) 3h00:52:1
2. Martin (Est/Peugeot) + 02:11:1
3. Gardemeister (Fin/Ford) + 03:14:7
4. Rovanpera (Fin/Mitsubishi) + 03:26:4
5. H.Solberg (Nor/Ford) + 03:29:8
6. Carlsson (Šve/Peugeot) + 03:42:5
7. Galli (Ita/Mitsubishi) + 04:04:0
8. Kresta (Češ/Ford) + 04:39:6
9. Paasonen (Fin/Škoda) + 05:11:1
10. Ekstrom (Šve/Škoda) + 07:04:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!