Ostali sportovi

Robert Seligman sedmi u finalu Svjetskog kupa u Parizu

Luka Kanižlić • nedjelja, 22.05.2005.

Mladi 19-godišnji osječki gimnastičar Robert Seligman nije se uspio po treći puta ove sezone domoći pobjedničkog postolja na natjecanjima za Svjetski kup...

Slika 1 od 1.

Nakon trećeg mjesta u New Yorku, te prvog mjesta prije tri tjedna u belgijskom Gentu, Seligman je u subotu nastupio u finalu na konju s hvataljkama na natjecanju Svjetskog kupa u Parizu. Osječanin je u finale ušao s petom ocjenom (9,570), ali među osam najboljih nije uspio ni približno ponoviti vježbu iz kvalifikacija. Pri jednom elementu odsklizala mu je ruka, što mu je odnijelo vrijedne bodove.

Na kraju je bio sedmi s ocjenom 8,700, jedino je lošiji od njega bio Rumunj Suichu, čiji je sunarodnjak Mariusz Ursica pobijedio u subotnjem finalu konja s hvataljkama. Seligman sigurno ne može biti posve nezadovoljan, s obzirom na još jedan plasman u finale, ali isto tako priliku dokazati kako mu je mjesto na pobjedničkom postolju imat će već za dva tjedna. Naime, od 2. do 5. lipnja u mađarskom Debrecenu održat će se Europsko gimnastičko prvenstvo po spravama.

Osim Seligmana, Hrvatsku će, u muškoj konkurenciji, na tom natjecanju zastupati još i Tomislav Marković (GD Osijek), Čakovčanin Filip Ude i Zagrepčanin Marko Brez. Dojma smo kako će Debrecen biti prvo veće natjecanje na kojem će hrvatski gimnastičari moći pokazati kako su vrlo blizu europskoj i svjetskoj eliti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!