Ostali sportovi

Grk Sofianos zadovoljan viđenim

Davor Sajko • petak, 01.04.2005.

U hotelu Four Points Panorama održana je konferencija za novinare gdje je tehnički supervizor Svjetske odbojkaške federacije, Nikos Sofianos iznio svoje impresije nakon izvršene kontrole priprema za predstojeći VIP Open turnir u sklopu Swatch FIVB World Tour 2005.

Slika 2 od 2.
Foto: Davor Sajko

Grk Nikos Sofianos je jedan od ljudi s najvećim iskustvom u odbojci na pijesku, a prošle je godine u Ateni na Olimpijskim igrama bio direktor natjecanja u odbojci na pijesku. "Izrazito mi je drago što sam ovdje ispred Svjetske odbojkaške federacije. Imajući u vidu činjenicu da je ovo premijerno izdanje turnira Svjetske serije u Zagrebu, moram izraziti zadovoljstvo onim što su organizatori dosad učinili. Iako domaćinu predstoji još dosta posla u ova nešto više od dva mjeseca koliko je ostalo do početka turnira, uvjeren sam da će sve biti spremno na vrijeme". Sofianos je u protekla dva dana održao niz sastanaka s organizatorima i sponzorima gdje je došao do niza informacija koje potvrđuju njegova očekivanja. "Zadovoljstvo mi je što iza ovog turnira stoji jedna izuzetno jaka tvrtka poput VIP-a koja je ujedno i glavni sponzor predstojećeg turnira iz Svjetske serije."

Osim priprema koje prolaze u najboljem redu, Sofianos je bio izuzetno zadovoljan viđenim na samom terenu. "Ovaj turnir i organizatori imaju dvije velike prednosti. Prva je činjenica da su do turnira Svjetske serije došli postepeno organizirajući redom nacionalne turnire pa nakon toga europski challenger te je logičan slijed nakon toga ovakav turnir iz Svjetske serije. Druga je stvar odličan ambijent - SRC Jarun koji je izuzetno zahvalan za ovakva natjecanja, a dodatni je plus blizina jezera samom središtu grada."

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

Svoj dio dojmova je iznio i predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku Damir Radeljić. "Zadovoljan sam da će upravo gospodin Sofianos FIVB-u prenijeti pozitivne dojmove iz Zagreba. To nam je dodatni poticaj da uložimo još veće napore za što uspješniju organizaciju turnira. Osim toga, prema dosad pristiglim prijavama, sa zadovoljstvom mogu najaviti da će VIP Open svim zaljubljenicima u ovaj atraktivan sport omogućiti da uživo vide "svjetsku" kremu" muške odbojke na pijesku."

Glavni sponzor ovog turnira, VIP i ove će godine podupirati ovaj izuzetno atraktivan sport, a potvrdila je to i Andrea Blažević, rukovoditeljica Marketing komununikacija VIPneta. "Sretni smo i ponosni da u petoj sezoni potpore VIPneta odbojci na pijesku Hrvatska dobiva turnir Svjetske serije. Uvjereni smo da će VIP Open opravdati naša očekivanja, ali i očekivanja Svjetske odbojkaške federacije. Osim toga mogu najaviti da je odbojka na pijesku za VIPnet dio dugoročne strategije i u budućnosti."

VIP Open će se održati od 8. pa do 12. lipnja na zagrebačkom Jarunu, a najavljen je dolazak najboljih muških svjetskih ekipa koje će se boriti za nagradni fond od 200.000 US$. Tribine uz zagrebačko "more" biti će spremne primiti 3.000 ljubitelja odbojke na pijesku, a prema riječima organizatora već su sada svoj dolazak potvrdili švicarski bronačni par iz Atene te "pola" španjolskog para koji se na posljednjim Olimpijskim igrama u Ateni okrunio srebrom. Svoju priliku u borbi na prvom turniru Svjetske serije u Europi ove godine će dobiti i tri hrvatske ekipe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!