Ostali sportovi

Totalno drukčiji od drugih

Tomislav Pacak • nedjelja, 05.06.2005.

Znate kad na haklu neki pretjerano kompetitivan tip pokvari dan cijeloj ekipi? Ne samo protivničkoj, već i svojoj. Tip kojem dana riječ ne znači ništa, kojem su pojmovi "revija", "zabava" ili "zafrkancija" potpuno apstraktni...

Jedan takav pojavio se na revijalnom turniru novinarskih ekipa na VIP Touru i pokazao kako izgleda kad je vlastita promocija iznad koncepata poput sportskog ponašanja.

Slika 3 od 4.

Mjesto događaja bili su tereni za odbojku na pijesku na zagrebačkom Jarunu, gdje se ovog vikenda održao prvi turnir iz serije VIP Tour, a na kojima će se od 8. do 12. lipnja po prvi puta u Hrvatskoj održati turnir iz Svjetske serije. Anyway, medijska kuća Media Val organizirala je i revijalni novinarski turnir, finale kojeg će biti uvertira velikom finalu VIP Opena. Izgleda da je takva prilika nekima bila toliko primamljiva da su zaboravili na ovu malu riječ "revijalni".

I tako je Sportnet organizirao svoju malu ekipicu, vidjeli smo ovo kao dobru priliku za druženje, dobru zafrkanciju. A hej, ako usput dobijemo i koji meč u sportu koji igramo "svake prestupne" - to bolje. I tako su dva Igora, Dario, Davor i nižepotpisani Tomo stigli na Jarun gdje nas je ždrijeb u četvrtfinalu sučelio ekipi 2. programa Hrvatskog radija. Ekipi u kojoj se jedan čovjek po svemu isticao; na stranu to što se ozbiljno bavio odbojkom na pijesku po čemu je drugačiji od apsolutno svih koji su sudjelovali na ovom turniru, izgledalo je kao da ne pozna nikog od svojih suigrača. Bilo je jasno da je zalutao u tu ekipu, i da je zaigrao samo zato jer je vidio svoju priliku da zaigra finale pred prepunim tribinama.

Slika 2 od 3.
Foto: Davor Sajko

Prve packe zaslužuje autor ovog teksta, pobacao je prvih nekoliko servisa u aut i onemogućio svojoj ekipi pobjedu u prvom setu, no dakako da to nije tragedija, atmosfera je bila na visini...Dobili smo drugi set, ušli u odlučujući treći, a počelo je već tada. Nakon jednog dobivenog poena Sportnetove ekipe, "odbojkaš" je tražio ponovno odigravanje jer se pomakla crta. Nije bilo bitno to što je lopta bila pola metra unutra, a crta deset centimetara dalje nego što je trebala biti. Ma dobro, nećemo se živcirati, poanta je druženje...izgubio je Sportnet s 12:10 u odlučujućem setu, čestitali smo protivnicima i otišli na zasluženo piće.

Međutim, kako je jedna od ekipa odustala od natjecanja, momčad Media Vala nije imala protivnika u četvrtfinalu pa je ponudila Sportnetu da s njima odigra "repesaž" i tako dobije novu priliku za polufinale. Lijepa gesta organizatora, Sportnet je prihvatio izazov, a kako smo u međuvremenu namjestili "nišanske" sprave pobijedili smo s 2-1 i tako izborili polufinale. Protivnik? 2. program Hrvatskog radija. Prvo su odbili igrati jer to "nije po pravilima". Međutim, nakon razgovora s ljudima iz Media Vala, došlo je do sljedećeg dogovora - pobijedi li Sportnet, igrat će se "majstorica" za finale. Pobijedi li HR 2, jasno da će oni odmah u finale. Dogovor je pao, voditelji ekipe su se rukovali i započeo je novi susret.

Sportnet je zasluženo i uvjerljivo pobijedio, a "odbojkaš" se neprestano derao na svoje suigrače zašto ne mogu prebaciti loptu preko mreže. Treba li uopće reći da se niti u jednoj drugoj ekipi nije pojavila osoba koja bi se derala na suigrače? Revija, čovječe, ovo je revija! Poraz mu je teško legao, lopta je nogom lansirana na tribine, a on je brzo pobjegao s terena. Kakva majstorica? Ili kako je Sportnetov "Dejan Laninović" alias Igor Jurišić poslije primjetio: "Prošla ih volja, postali su umorni, vlaga je bila prevelika, a tlak za jedan kilopaskal iznad uvjeta u kojima oni inače igraju."

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Nisu pomogla uvjeranja njegovih suigrača, pričao je kako je sportaš cijeli život i u sportu nema takvih stvari. Nisu pomogle molbe organizatora, "odbojkaška zvijezda" neće riskirati finale pred punim tribinama. Zaboravlja "odbojkaš" pritom da je to finale novinarskog turnira, na kojem vjerojatno svi protivnici skupa nisu odigrali mečeva koliko je on u mjesec dana. Ako mu je gušt...

Voditelj ekipe Hrvatskog radija, Krešimir Gotlin, zaslužuje sve pohvale jer se ponio kao sportaš - zaista se potrudio nagovoriti "odbojkaša" na majstoricu, bilo mu je vidljivo žao što će na takav način otići u finale, pogotovo jer je on osoba koja je dala riječ da ćemo igrat odlučujuću utakmicu. I ne samo on, i ostatak ekipe HR-a htio je igrati majstoricu, no "odbojkaš" je bio nepokolebljiv. Toliko o konceptu tima kod čovjeka koji zagovara "sportsko ponašanje". Smiješno. Kolike je tenzije uspio stvoriti govori i činjenica da se sportsko druženje umalo pretvorilo u fizički obračun. Zaista žalosno.

Možda će čitatelje Sportneta zanimati i "odbojkaševo" mišljenje o internet medijima: "Za njih bi i moja mala sestra mogla pisati." To dolazi od čovjeka koji zastupa kuću koja je u niz navrata svoje tekstove u sportskim emisijima "posudila" od Sportneta. I da se razumijemo, daleko od toga da je HRT jedini medij koji je kopirao sadržaj s ovih stranica.

Međutim, koliko god iritantan bio, raspoloženje je pokvario samo privremeno. Malo ćevapa i nešto više pive i uskoro su se ekipe Media Vala, Media servisa, Sportskih novosti, Sportneta, a i dio ekipe Hrvatskog radija opet dobro zabavljala. Među ostalim, i na račun "odbojkaša". Kojeg sigurno neće smetati ovaj tekst na mediju za koji može pisati i njegova mala sestra. I dok jedan jedini čovjek zaslužuje sve packe, svi ostali, od organizatora i ostatka ekipa Hrvatskog radija do igrača ostalih ekipa i kuhara zaslužuju samo pohvale za odličnu zabavu.

E da, sretno Sportskim novostima u finalu!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!