Automoto

Motori istjerali bikove iz koride

Davor Sajko • ponedjeljak, 25.07.2005.

Pred 23.000 ljubitelja motociklizma u madridskoj je areni Las Ventas po četvrti puta održan sraz Red Bull X-Fightersa koji su arenu predviđenu za borbu s bikovima pretvoriti u arenu za borbu najboljih motokros vozača...

Slika 1 od 1.

Samo nekoliko tjedana nakon ozljede Nate Adams je uzjahao svoj motor i na kraju ostvario svoj san da pobjedi na RB X Fighters-ima ispred 23.000 najglasnijih Ii najvatrenijih fanova u svijetu freestyle motocrossa.

Mat Rebeaud i Nateov veliki konkurent Twitch Stenberg ovaj puta nisu imali šanse - samo je Nate demonstrirao 360° rotaciju. "Otkako sam bio u žiriju RB X Fighters-a u Meksiku jer me je ozljeda spriječila da se natječem puno toga sam naučio, o tome što je potrebno kako bi se pobjedilo na najvažnijem FMX eventu."

Vezane vijesti

Pobjedniku RBXF-a sa premijernog eventa u Valenciji 2001.godine, Mike Jonesu poznat je "slatki" osjećaj pobjede: "Nate je svakako zaslužio ovu pobjedu na ovome super orginalnom eventu. No i svi ostali su presretni svojim nastupom u ovako odličnom ambijentu i pred publikom koju nije lako oduševiti jer je više nego upoznata sa motocross sportom u cijelini. Sve to pa i internacionalni karakter eventa čini ovaj event interesantnijim samim vozačima i od X Games-a."

“Newcomer” Mat Rebeaud sve je iznenadio sa svojom kvalifikacijom u finalni krug u njegovom prvom nastupu na ovakvom eventu, a najviše je oduševljen on sam.

"Moje je osvojeno mjesto najmanje važno - moj odličan nastup u tako ludoj noći sa tako jakom konkurencijom, to mi je svakako najvažnije."

REZULTATI
1. Nate Adams / USA
2. Twitch Stenberg / USA
3. Mat Rebeaud / SUI
4. Ronnie Renner / USA
5. Dani Torres / ESP
6. Robbie Maddison / AUS
7. André Villa / NOR
8. Kenny Bartram / USA
9. Eigo Sato / JPN
10. Sebastian Wolter / GER
11. Nick Franklin / NZL
12. Manu Troux / FRA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!