Rukomet

Metković jači od Pipa

Ivor Krapac • subota, 02.04.2005.

Irfan Smajlagić doživio je prvi poraz na klupi Perutnine Pipo IPC. Čakovčani su u 11. kolu Lige za prvaka izgubili na gostovanju u Metkoviću, uz 28:24 (11:13) za momčad Ivice Obrvana. Metkovci su s ova dva boda preskočili večerašnje suparnike i došli na drugo mjesto ljestvice...

Gostima je pripalo prvo, a Metkovcima drugo poluvrijeme, u kojem su došli do pobjede odličnom igrom u posljednjim minutama. Čupić je upisao 11 (3), a Ostarčević osam golova, dok je vratar Bouček završio s čak 17 (14+3) obrana. Maraković je zabio šest, a Borković i Turk po pet pogodaka za Perutninu.

Problemi Medveščak Infosistema u nastavku prvenstva nastavili su se i u Osijeku, uz uvjerljivih 34:26 (16:10) za domaći Elektromodul. Za medvjede se ništa nije promijenilo na bolje ni nakon promjene trenera, dolaskom Abasa Arslanagića umjesto Nedjeljka Lalića neposredno nakon ispadanja u četvrtfinalu Kupa kupova protiv skopskog Vardara.

U Osijeku je naznaka poraza stigla već u prvom poluvremenu, uz šest pogodaka prednosti za domaće, dok je sve bilo potpuno jasno kod deset razlike pet minuta do kraja. Kasak je zabio osam, Bojić šest, a Kovačević pet golova za Osijek EM. Vratar Rajković pridružio se s 14 obrana. Medveščaku nije pomoglo 15 (4) golova Kreše Ivankovića. Čale i Jeftić i dalje su izvan momčadi zbog ozljeda.

Liga za prvaka, 11. kolo: Metković - Perutnina Pipo IPC 28:24, Osijek Elektromodul - Medveščak Infosistem 34:26.

U Ligi za ostanak odigrano je deveto kolo, a obilježili su ga gostujući porazi Splita, Zameta i Gorice. Splićane je s 35:32 iznenadio do danas posljednjeplasirani Varteks Di Caprio, Riječane je s 36:35 svladala Dubrava, a od Gorice je s 35:33 bolje bilo Đakovo.

Poraze vodećih iskoristila je Crikvenica, koja je s 32:29 protiv Zadar-Eve izbila na drugo mjesto ljestvice.

Liga za ostanak, deveto kolo: Varteks Di Caprio - Split 35:32, Dubrava - Zamet 36:35, Đakovo - Gorica 35:33, Crikvenica - Zadar-Eva 32:29, Karlovac - Ekol Ivančica 35:22.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!