Rukomet

Zagreb - Medveščak: Zagreb očekivano pobijedio

Željko Kubatka • nedjelja, 17.04.2005.

Rukometaši Zagreba plasirali su se u finale Kupa Hrvatske nakon što su u novoj osječkoj dvorani JUG pobijedili ekipu Medveščaka sa 32:26 (16:11)...

Osijek, završnica Kupa Hrvatske
ZAGREB - MEDVEŠČAK INFOSISTEM 32:26 (16:11)
Sportska dvorana Jug, 700 gledatelja
Suci: Barić (Čakovec) i Belavić (Karlovac)

ZAGREB: Blažičko, Matošević, Pongračić 1, Goluža 6 (4), Vuković 2, Lelić 2, Špoljarić 4, Vori 9, Štritof 1, Majnov 2, Horvat 5, Knez, Koloper, Valčić.

MEDVEŠČAK: Lelić, Prole 5, Čale 1, Pohovski 1, Mulabdić 4, Knežević 2, Brčić 5 (2), Bilušić, Pašalić 2, Kopljar, Buntić 1, Musa 2, Maravić 3.

Sedmerci: Zagreb 5-7, Medveščak 2-3
Isključenja: Zagreb 2 minute, Medveščak 8
Igrač utakmice: Igor Vori (Zagreb).

Slika 2 od 3.
Foto: Željko Kubatka

U prvoj službenoj priredbi u novoj osječkoj dvorani Jug domaćin RK Osijek ugostio je zagrebačke klubove, finalista Kupa Kupova RK Zagreb i ekipu RK Medveščak Infosistem. U ovoj prvoj utakmici završnice Kupa Hrvatske nova osječka dvorana Jug imala je čast ugostiti višestruke državne prvake ekipe Zagreba i Medveščaka. Utakmica je bila miroljubiva bez grubosti i nalik prijateljskoj utakmici. Zagreb je bez velikog napora pobijedio i plasirao se u finale Kupa.

U prvih nekoliko minuta utakmice golman Medveščaka Matija Bilušić imao je pet uspješnih obrana, te time održavao pozitivan rezultat za ekipu Medveščaka. Tek u sedmoj minuti utakmice Horvat je uspješno realizirao protunapad i doveo Zagreb u prednost od dva gola razlike (5:3).

Zagrebaši su počeli igrati vrlo čvrstu obranu koju igrači Medveščaka nisu mogli probiti, a kada su to i uspjeli na golu je bio reprezentativni vratar Valter Matošević, koji je uspješno sprječavao pokušaje Medveščaka.

Od 16. do 23. minute utakmice reprezentativac u ekipi Zagreba Igor Vori zabio je šest golova i to uglavnom iz uspješnih protunapada Zagreba. U sedamnaestoj minuti Vori je, također iz protunapada, doveo ekipu Zagreba do prednosti od sedam golova, nakon čega je zaradio svoje prvo isključenje.

Slika 1 od 2.
Foto: Željko Kubatka

Prvo isključenje ekipe Medveščaka dogodilo se u 14. minuti nakon prekršaja Perice Lelića nad reprezentativcem Slavkom Golužom. To su ujedno bila dva isključenja u prvom dijelu utakmice. U 20. minuti prvog dijela utakmice Slavko Goluža je nakon vrlo lijepe akcije i oduzimanja lopte na sredini terena postigao pogodak, te doveo Zagreb u vodstvo 15:8. Pri rezultatu 20:13 za Zagreb trener Silvijo Ivandija uzeo je prvi time-out na utakmici. Prvo poluvrijeme završilo rezultatom 21:13 što je uveliko pridonijelo igri u drugom dijelu.

Drugo poluvrijeme počelo je s dvije uspješne obrane reprezentativca Valtera Matoševića i promašajem zicera sa sedam metara kapetana Zagreba Denisa Špoljarića. U sredini drugog dijela utakmice izmjenjivali su se bezuspješni napadi obje ekipe i izgledalo je kao da se ekipa Medveščaka pomirila sa porazom i igranjem za treće mjesto. U cijelom drugom dijelu Zagreb je igrao bez Igora Vorija, a Goluža je ulazio po potrebi. U 50. minuti ušao je u igru zbog toga što je Medveščak golom Lea Mulabdića smanjio razliku na tri gola.

Suci su vrlo uspješno vodili utakmicu čime su uvelike pridonijeli i igrači sportskim ponašanjem.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!