Rukomet

Ademar u finalu Kupa kupova

Boris Marić • nedjelja, 10.04.2005.

Španjolski Ademar Leon našeg Petra Metličića bez većih je problema osigurao finale Kupa pobjednika kupova novom pobjedom protiv BiH predstavnika Izviđača u Ljubuškom 38:33 nakon sedam pogodaka prednosti u prvom susretu u Leonu...

Prepuna dvorana u Ljubuškom i fantastična atmosfera na tribinama dali su naslutiti da će Izviđač nakon slovenskih protivnika Preventa i Gorenja i po treći put nadoknaditi veliki zaostatak iz prve utakmice. Ipak, na kraju se pokazalo da su Španjolci objektivno puno jači i preiskusan sastav da bi im smetala paklena atmosfera u dvorani.

Sam početak utakmice dodatno je "zapalio" domaće navijače. 5:2 za Izviđač u osmoj minuti utakmice uz vrlo agresivnu igru u obrani davali su nadu da će utakmica biti neizvjesna. No, Ljubušaci nisu uspijevali održati prednost i nakon samo nekoliko minuta Ademar prelazi u vodstvo koje je Izviđač pokušavao dostići do kraja utakmice. Španjolci su konstantno bili u prednosti u prvom dijelu s jednim do dva gola razlike, a tek povremene izvanredne obrane Alilovića spriječavale su da se Ademar odlijepi na veću razliku.

U drugom dijelu Španjolci su samo održavali ritam koji im je bio dovoljan da iz Ljubuškog odu neporaženi. Izviđač je igrao bezidejno u napadu i neorganizirano u obrani, uz veliki broj tehničkih grešaka (ispadanje lopti iz ruku, pogrešna dodavanja, nerealizirane kontre) što je Ademar znao iskoristiti brzim kontrama i golovima s linije od šest metara. Jedini raspoloženi igrač kod Izviđača bio je Denis Buntić koji je zabio devet pogodaka, dok je Terzić dao sedam (3 sedmerca) uz prilično loš šut (4-9). I dok je Alilović bio vrlo uspješan u obrani čistih zicera, skinuvši nekoliko španjolskih kontri, rješenja nije bilo za Norvežanina Kjellinga koji je golovima ispod bloka (baš kao i u utakmici protiv Hrvatske na Svjetskom prvenstvu) pogađao odakle je htio (ukupno 12 golova, 3 sedmerca). Petar Metličić bio je standardno dobar i u napadu i u obrani, postigavši 4 gola iz 5 pokušaja.

Na kraju se može konstatirati da je Ademar veliki favorit za osvajanje Kupa pobjednika kupova, bez obzira tko će mu biti protivnik u finalu. Zagrebaši će, prođu li u finale, morati igrati znatno iznad svojih mogućnosti žele li do pokala. Španjolci igraju brzo i organizirano, a pokriveni su jakom klupom na svim pozicijama, pogotovo krilnim. Kjelling, Metličić, Entrerios, Krivoschlykov, Čuruvija, Garcia, Colon – sve su to prekaljeni reprezentativci u najboljim svjetskim reprezentacijama. Hoćemo li ih gledati u Zagrebu, znat ćemo danas navečer.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!