Rukomet

Vrlo dobar Dominiković, pobjeda Ademara

Ivan Varat • četvrtak, 14.04.2005.

U srijedu je kompletirano 24. kolo španjolske Asobal lige. Svi klubovi naših reprezentativaca ostvarili su pobjede. Vrlo dobru utakmicu odigrao je Davor Dominiković koji je osim odlične role u obrani u pobjedu Barce ugradio i tri pogotka...

Barcelona (Iker Romero 8) je bez većih problema ostvarila pobjedu na gostovanju kod Teucra 34:26, a odličnu utakmicu odigrao je Davor Dominiković koji je u pobjedi sudjelovao sa tri gola iz četiri pokušaja uz naravno standardno dobru igru u obrani. Mirza Džomba je postigao dva gola u pobjedi Ciudad Reala (Kallman i Stefansson po pet) protiv Almerie (35:30).

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Zagrebov protivnik u finalu Kupa kupova Ademar u Leonu je pobijedio Bidasou s 32:27. U prvom poluvremenu i desetak minuta drugog dijela bila je to vrlo neizvjesna utakmica u kojoj su gosti dominirali i u trenutku čak vodili sa 20:17, no nakon toga Ademar je krenuo furiozno i došao do velikih šest golova prednosti (28:22), te bez većih problema priveo susret kraju. Najbolji kod Ademara bili su Juanin Garcia sa osam golova, Kjelling sa sedam, dok je Petar Metličić postigao dva gola.

Vezane vijesti

Vodeći Portland San Antonio (Rocas 8) igrao je još u subotu s obzirom da više nema europskih obaveza. Klub iz Pamplone bio je bolji od Ćavarovog Granollersa s 29:25. No na utakmici Ivano Balić zaradio je tešku ozljedu lista lijeve noge zbog čega će pauzirati oko tri do četiri tjedna. Venio Losert sakupio je šest obrana uz 33 posto uspješnosti. Pako Ćavar u porazu je sudjelovao s pet golova.

Tonči Valčić postigao je četiri pogotka u pobjedu svoje Torrevieje na gostovanju kod posljednjeplasirane Valencije. Valčiću i suigračima predstoji teška borba za ostanak u ligi.

Tablica nakon 24. kola: 1. Portland SA 46, 2. Barcelon 44, 3. Ciudad Real 43, 4. Ademar Leon 40, 5. Valladolid 33, 6. Granollers 23, 7. Cangas 20, 8. Altea 19, 9. Cantabria 19,...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!