Rukomet

Ciudad bolji od Barce, Ademar uz dosta problema

Ivan Varat • srijeda, 27.04.2005.

Vikend pred nama donosi nam prve finalne utakmice europskih kupova. U Španjolskoj su zbog toga ranije odigrane dvije utakmice, a finalisti Lige prvaka Barcelona i Ciudad Real susreli su se već u utorak u 27. prvenstvenom kolu...

Samo četiri dana prije nego što će odigrati prvu finalnu utakmicu Lige prvaka Dominikovićeva Barcelone i Džombin Ciudad Real odigrali su susret 27. kola španjolskog prvenstva. U Barcinoj dvorani Palau Blaugrani gosti iz Ciudad Real pobijedili su s 27:25 i tako došli do velike psihološke prednosti uoči finala koje se igra u subotu u Ciudad Realu, ali i izbacili Barcu iz utrke za naslov najbolje momčadi španjolskog prvenstva. Što više Džomba i suigrači smjenili su Barcu s drugog mjesta tablice.

Slika 1 od 1.
Foto: Davor Sajko

U prvom dijelu Barca je bila bolja i na odmor je otišla s tri gola prednosti (15:12), no u nastavku tri stvari odvukle su utakmicu na stranu gostiju - odlična obrana na Ikeru Romeru koji je u potpuno zaustavljen u drugom poluvremenu, čudesne obrane vratara Jose Hombradosa (ukupno 11 obrana) i pucački raspoložen Alberto Entrerrios (5). Naš Mirza Džomba također je bio jedan od boljih na parketu. Džomba je postigao pet pogodaka iz šest pokušaja uključujući i posljednji gol za 27:25 s kojim je potvrdio pobjedu Ciudada. Najefikasniji kod Barce bili su Victor Tomas i Laszlo Nagy sa po pet golova, dok je Davor Dominiković postigao jedan pogodak.

Zagrebov protivnik u finalu Kupa kupova Ademar slavio je na gostovanju kod Valčićeve Torrevieje s 29:25. Metličić i suigrači imali su dosta problema, a najviše ih je zadavao naš Tonči Valčić koji je postigao osam golova iz 11 udaraca. Trinaestoplasirana momčad prvenstva Torrevieja na poluvrijeme je otišla s 13:12, no u nastavku gosti su podigli ritam i došli do tri gola prednosti (20:17). Domaćini su šest minuta prije kraja izjednačili na 24:24, ipak na kraju Ademar je pokazao svoju napadačku snagu i upisao pobjedu uoči prve utakmice finala Kupa kupova protiv Zagreba.

Najbolji kod Ademara bili su brzi Juanin Garcia sa sedam golova, koliko je postigao i Norvežanin Kristian Kjelling. Naš Pero Metličić četiri se puta upisao u strijelce, dok su pivot Manuel Colon i Raul Entrerrios postigli po tri gola. Kod Torrevieje uz Valčića dobar je bio i Duško Milinović sa šest pogodaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!