Rukomet

Šest Hrvata u selekciji svijeta

Ivan Varat • srijeda, 11.05.2005.

Početkom lipnja u Španjolskoj će se održati dva rukometna spektakla. Revijalnom utakmicom u Ciudad Realu od rukometa će se oprostiti legenda Talant Dušebajev, dok će se dan poslije u Madridu igrati humanitarna utakmica za pomoć žrtvama tsunamija...

Legenda svjetskog rukometa 37- godišnji naturalizirani Španjolac Talant Dušebajev (rođen u Kirgistanu) oprošta se od vrlo uspješne karijere revijalnom utakmicom između njegovog BM Ciudad Reala i selekcije svijeta koja će se odigrati 4. lipnja u Ciudad Realu.

Slika 1 od 2.
Foto: Davor Sajko

Dušebajev je u svojoj bogatoj karijeri proglašen za drugog igrača stoljeća iza Šveđanina Magnusa Wislandera, dva puta je proglašavan najboljim igračem svijeta (1994. i 1996. godine), vlasnik je zlatne olimpijske medalje iz Barcelone gdje je nastupao za ZND, a igrajući za Španjolce osvojio je dvije olimpijske bronce - 1996. i 2000. godine.

Dan kasnije selekcija svijeta u Madridu će odigrati humanitarnu utakmicu za pomoć žrtvama tsunamija protiv aktualnog svjetskog prvaka Španjolske. Za selekciju svijeta igrati će čak šest naših reprezentativaca - Ivano Balić, Petar Metličić, Blaženko Lacković, Igor Vori, Mirza Džomba i Vlado Šola. Još jedno priznanje hrvatskom rukometu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!