Ostali sportovi

Jakovec zaronio 55 metara ispod leda

HINA • subota, 14.05.2005.

Nakon uspjeha Kristijana Kike Curavića i mladi 22- godišnji Domagoj Jakovec ostvario je veliki uspjeh oborivši svjetski rekord u ronjenju na dah zaronivši na 55 metara dubine na jezeru Djupvatnet u Norveškoj...

Nakon dva dana probijanja 2,4 metra dubokog leda na jezeru Djupvatnet, 300 kilometara udaljenom od norveškog grada Trondheima, hrvatski rekorder u ronjenju na dah, 22-godišnji student stomatologije iz Zagreba Domagoj Jakovac je na treningu u disciplini Free Immersion zaronio na dubinu od 55 metara i time oborio svjetski rekord koji je do sada držao Bill Stromberg.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Za sutra se Domagoj Jakovec priprema zaroniti još dublje i oboriti rekord u Constant Weightsu koji također drži Bill Stromberg s dubinom od 54 metra.

Domagoj je u rujnu 2004 godine u sklopu "BIOS WORLD RECORD DIVES" u Grčkoj na otoku Spetsesu postavio hrvatski rekord zaronivši na 65 metara u kategoriji Free immersion.

Tijekom obaranja rekorda u Norveškoj uz Domagojevog trenera i menadžera Krešimira Špeletića bilo je i pet ronioca osiguranja te dvije podvodne kamere i dva podvodna fotoaparata.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!