Ostali sportovi

PRIDE: Mirkov trener protiv Minotaura, rat izmeđe Silve i Arone

Igor Jurišić • četvrtak, 22.12.2005.

Samo nas desetak dana dijeli od PRIDE-ovog novogodišnjeg spektakla. Već po starom dobrom običaju, PRIDE je turnir nakrcao zvijezdama i očekuje nas niz pravih poslastica u ringu...

Nama je dakako najzanimljiviji okršaj Mirka Filipovića i Marka Hunta, no osim tog dvoboja na fightcardu će se naći niz drugih atraktivnih mečeva. Prije svega to se odnosi na pravi rat u ringu koji se očekuje u meču za titulu PRIDE prvaka između Wanderleija Silve i Ricarda Arone. Nije tajna da se ova dvojica međusobno ne podnose, a stvari su još zanimljivije postale kad je u u nedavno održanom meču na PRIDE GP turniru Arona uvjerljivo pobijedio Silvu i nanio mu prvi poraz u njegovoj težinskoj kategoriji nakon nekoliko godina dominacije.

Drugi superzanmljiv par bit će meč Crocopovog jiu jitsu trenera i bivšeg PRIDE prvaka, Brazilca Minotaura. Bit će to dvoboj dva vrhunska BJJ majstora i bit će zanimljivo vidjeti može li napokon neki borac pobijediti Minotaura u njegovom carstvu - parteru.

Na fightcardu će se naći i braća Emelianenko. Prvak Fedor ide na gorostasnog Brazilca Zulua, dok mlađeg brata Alexandera čeka olimpijski zlatni judaš Pawel Natsula. Šlag na tortu biti će borbe za naslove pobjednika turnira u lakoj i velter kategoriji u kojima se sastaju Takoanori Gomi protiv Hayata Sakuraia, odnosno Dan Henderson protiv Murilla Bustamantea. Sve u svemu, očekuje nas pravi vatromet uzbuđenja na PRIDE-ovom novogodišnjem turniru.

PRIDE Shockwave 2005

BORBA NA NASLOV PRVAKA SREDNJE KATEGORIJE:
Wanderlei Silva - Ricardo Arona

FINALE TURNIRA LAKE KATEGORIJE:
Hayato Sakurai - Takanori Gomi

FINALE TURNIRA VELTER KATEGORIJE:
Dan Henderson - Murilo Bustamante

OSTALE BORBE:
Mirko "Cro Cop" Filipović - Mark Hunt
Fedor Emelianenko - Zuluzinho
Sanae Kikuta - Makoto Takimoto
Yuki Kondo - Kazuhiro Nakamura
Ken Kaneko - Charles "Krazy Horse" Bennett
Kazushi Sakuraba - Ikuhisa Minowa
Aleksander Emelianenko - Pawel Nastula
James "Colossus" Thompson - Giant Silva
Hidehiko Yoshida - Naoya Ogawa

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!