Ostali sportovi

Ultimate fight: Anastasov ponovno bolji od hrvatskog borca

Igor Jurišić • ponedjeljak, 16.01.2006.

Protekli vikend u Puli se održavao "Sokol Marić-Gold Liga" turnir, na kojem je održano sedam borbi. Tri borbe su održane u ultimate fightu, dok su preostale borbe bile po kickboxing pravilima...

Među najzanimljivijim borbama domaćoj publici bila je borba Hrvoja Crnića iz Viškova i Puljanina Nikole Pitinca, dosad neporaženog na submission wrestling turnirima u Hrvatskoj. Pitinac je vrlo brzo opravdao status favorita u ovoj borbi, srušivši Crnića u svoje carstvo - parter, gdje je sa par dobrih udaraca šakama dovršio posao. Istaknimo da je u Pitinčevom kutu stajao i Mike Benčić, bivši trener Mirka Filipovića i borac koji se borio u PRIDE-ovom ringu.

U ostalim ultimate fight borbama Slovenac Dalibor Anastasov ponovno je potvrdio da je izuzetno dobar borac i još jednom se uspješno obračunao sa protivnikom iz Hrvatske. Ovaj put je bila riječ o Puljaninu Blaženku Tomšiću, kojeg je Anastasov zasluženo dobio sudačkom odlukom. U trećem ultimate fight dvoboju Puljanin Davor Jugovac je nokautirao Borisa Cigana iz Banja Luke nakon samo dvije i pol minute borbe.

Što se tiče kickboxing rezultata istaknimo pobjedu Valentina Venturinija nad Zoranom Dorčićem i to nokautom već u prvoj minuti. U drugoj kicboxing borbi Igor Jurković je sudačkom odlukom pobijedio borca iz Bosne i Hercegovine Bojana Glavaša.

Najviše kontorverzi je ponudila borba Igora Mihaljevića i Marina Došena. Nakon meča, opći je dojam bio da je Mihaljević zaslužio pobjedu, no suci jednoglasnu odluku dodjeljuju Došenu, što je publika popratila zvižducima i pljeskom ispratila Mihaljevića iz ringa. U posljednjoj borbi večeri, borac iz Srbije i Crne Gore Mladen Božić je podijeljenom sudačkom odlukom bio bolji od našeg Zorana Majkića. Tu odluku je "verificirala" i objektivna pulska publika, koja je pljeskom ispratlia beogradskog borca.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!