Ostali sportovi

HKBS ogorčen na odluku predsjednika šibenskog Saveza sportova

Igor Jurišić • subota, 04.02.2006.

Hrvatski kickboxing savez oštro je reagirao na izjave šibenskog predsjednika Saveza sportova, gospodina Nenada Bubrića, objavljene u emisiji HTV-a "Život uživo" 2. veljače ove godine...

Jedna od glavnih stvari koje kickboxing savez zamjera gospodinu Bubriću je neuvrštanje dvostruke viceprvakinje svijeta Nives Radić u izbor najboljeg sportaša grada Šibenika. Sportnet.hr vam u cijelosti prenosi protestno pismo HKBS-a...

Čelništvo Hrvatskog kickboxing saveza, a i mnogobrojno članstvo, koje je imalo priliku čuti i vidjeti izjavu predsjednika Saveza sportova grada Šibenika - gospodina Nenada Bubrića, i o kojoj već nekoliko dana bruji cijela javnost Šibenika, ali i šire - najblaže rečeno je zgroženo. Takve izjave nismo očekivali od jedne javne osobe koja prima plaću iz sportskog "kolača". Izjave su dane povodom novinarskog pitanja zbog neuvrštavanja dvostruke nositeljice titula viceprvakinje svijeta u 2 discipline kickboxinga - Nives Radić iz Šibenika na natječaj Sportskog saveza za izbor najboljeg sportaša grada Šibenika.

Nedopustivo je takvo nepoznavanje, a pitamo se da li je u pitanju nepoznavanje ili je tu nešto drugo, u odnosu na kickboxing i druge tzv. "male sportove". Nedopustivo je da gospodin predsjednik Sportskog saveza jednog grada kao što je Šibenik, ne zna da Hrvatski kickboxing savez danas broji 142 kluba - člana, da ima registriranih 6375 sportaša, da je jedan od najvećih borilačkih saveza članova Hrvatskog olimpijskog odbora, da je prošle godine hrvatski sport osvojio 311 medalja od kojih su 54 osvojili kickboksači - što je objavljeno i brošuri Hrvatskog olimpijskog odbora povodom Velikog dana hrvatskog sporta 16. siječnja 2006. Naše je podatke barem jednostavno provjeriti u Hrvatskom olimpijskom odboru, u Almanahu hrvatskog sporta, na internetu, gotovo na svakom koraku.

Hrvatski kickboxing savez danas organizira natjecanja u svih 7 disciplina kickboxinga (semi, light, full contact, low kick, thai kickboxing, glazbene forme i aero kickboxing) i u svim dobnim skupinama.(djeca, mlađi i stariji kadeti, juniori i seniori). Prema ovogodišnjem kalendaru kickboksači će u 2006, godini širom Lijepe naše, ali i Europe i svijeta sudjelovati na 22 državna prvenstva, 15 Hrvatskih kickboxing kupova, 17 otvorenih kupova, 13 međunarodnih turnira, 11 pozivnih turnira, 3 svjetska kupa, 2 europska prvenstva. Posebno ističeno da se ove godine u rujnu u Zadru održava Svjetsko kickboxing prvenstvo za kadete i juniore gdje se očekuje više od 1000 sudionika.

I sve te podatke taj gospodin ne zna? Čudno, začuđujuće, zastrašujuće. Pa on je plaćen da ih zna! Nažalost s osobom na takvoj funkciji koja ne poznaje barem osnovne podatke (Ili to ne želi? Ili je "pritisnut"?) nemamo što raspravljati niti dokazivati. Ali, pitam šibensku sportsku javnost - koga vi to dragi sportaši imate na čelu sportskog saveza svoga grada?
Romeo Deša - Glavni tajnik HKBS-a.

Na potezu je šibenski Savez sportova...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!