Nogomet

Parreira: "Hrvatska škola nogometa je vrlo slična brazilskoj"

Bernard Jurišić • utorak, 16.08.2005.

Običnom smrtniku teško opisati osjećaj i slike u glavi kad se nađe oči u oči s Ronaldom, Cafuom ili Didom. Iz tih ljudi zaista nešto zrači, nešto čudno, spektakularno. Ili mi se to samo učinilo? Brazilski izbornik Carlos Alberto Parreira i legendarni Cafu ispalili su rafal uhu ugodnih stvari na račun Hrvatske...

Uoči konferencije za novinare na kojoj su sudjelovali izbornici Parreira i Kranjčar, te kapetani Cafu i Niko Kovač, na terasi Hotela Park šetale su se i u ležaljkama uživale brojne brazilske zvijezde. Takvo strahopoštovanje prema nekome rijetko se doživi i od često nametljivih i sportašima dosadnih predstavnika "sedme sile", no u ovim trenucima bilo je jasno tko je "gazda terase".

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Ze Roberto, Dida, Roberto Carlos, Julio Baptista, Gilberto Silva zaista su djelovali kao društvo iz druge galaksije dok su trpjeli želje velikog broja nazočnih za komentarom, fotografijom, autogramom, smješkom, svejedno, što god poklone.

Konferenciju za medije otvorio je "šef" Zorislav Srebrić, koji je u pozdravu svim nazočnima (a bilo je nekoliko desetaka domaćih i stranih novinara), istaknuo da će se sutra na terenu susresti dvije federacije od kojih jedna crpi svoju snagu iz 10 milijuna registriranih igrača, a druga iz njih 100 tisuća. Vi odgonetnite koja je koja.

"Veliko mi je zadovoljstvo biti ovdje i predstavljati prvaka svijeta. Zaista se osjećamo jako ugodno u ovoj zemlji, naročito zbog velike pažnje i nježnosti koju osjećamo na svakom koraku. Zahvaljujući ovoj prekrasnoj klimi, osjećamo se kao kod kuće, a priroda i okruženje koje sam vidio jako sliče našoj brazilskoj. Zaista imamo puno toga zajedničkog i sretan sam što mogu upoznati vašu zemlju", ugodno je iznenadio sve nazočne brazilski izbornik.

O sličnostima hrvatske i brazilske nogometne škole Parreira je istaknuo: "Hrvatska škola nogometa jako je slična brazilskoj, jer i vi i mi njegujemo lijep, tehnički nogomet."

Nije krio i da prati rezultate i igre hrvatske reprezentacije i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.
"Želim od srca pozdraviti i čestitati hrvatskoj reprezentaciji koja tako uspješno gura u europskim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. S obzirom na kvalitetu obje momčadi, očekujem lijep nogomet i pravi spektakl i s obzirom na ovako velik interes za ovu utakmicu, želim da igra na terenu bude na prvom mjestu."

O sastavu Parreira nije htio govoriti, tek je najavio da će početnih 11 odrediti nakon poslijepodnevnog treninga, koji će se održati u 17 sati i koji će sigurno privući desetak tisuća znatiželjnika. "Rano je govoriti o našoj taktici, ovu utakmicu shvaćam kao pravi početak priprema za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj. Sastav će biti poznat nakon treninga, ali neće biti velikih promjena u odnosu na sastav koji je počimao u posljednjim utakmicama. Nedostaju nam tek Ronaldinho i Roque Junior, koji zbog žutih kartona neće igrati u kvalifikacijama, pa ih zbog toga nisam pozvao u Split."

SuperSport HNL

1Rijeka 3059:20+3968
2Dinamo 2954:23+3163
3Hajduk 3040:20+2055
4Osijek 3051:39+1245
5Lokomotiva 3041:31+1044
6Gorica 3029:37-835
7Varaždin 2932:39-733
8Slaven Belupo 3036:55-1930
9Istra 1961 3025:49-2428
10Rudeš 3013:67-547

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!