Nogomet

Ricardinho: "Vidimo se na Svjetskom prvenstvu"

Bernard Jurišić • četvrtak, 18.08.2005.

"Mix-zona" nakon utakmice između Hrvatske i Brazila zaista je opravdala ime. Bilo je tu svašta "izmiksano", od novinara, lovaca na autograme, do hostesa koje su slikavale "idole koje prate još od malih nogu" i pitale se "kad će više izaći Beckham?". Igrača najmanje. No, neki su ipak stigli...

Dok je Ronaldo strpljivo odvojio dvije minute za medije na portugalskom jeziku, iza njega su polako prolazili ostali brazilski igrači. Rijetko tko od njih se želio obratiti medijima, tek poneko pitanje na materinjem jeziku, dok su ostali "izvisili". Bilo je i nekoliko sretnika koji su uhvatili čak i fotografiju s ponekim Brazilcem, onako, u prolazu. Grupa zaštitara izvukla je "jackpot" - sliku sa zvijezdom Milana Kakaom.

Slika 1 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Brojne ženske poglede (i uzdahe) mamili su svi redom, iako je osluškujući "ženska došaptavanja" bilo lako shvatljivo da teško razlikuju Ronalda od Adriana. Čak se moglo primjetiti da su se neke od njih nadale da će iz svlačionice izaći glavom i bradom - David Beckham.

Ovako iz muškog kuta, kad već pitate, na stranu milijuni, vile, auti - da sam žensko, raskrčio bih si put samo do jednog čovjeka. Nelson de Jesus da Silva. Tko? Ma Dida ljudi. Kad vam čitavo muško društvo bez ikakvih homoseksualnih poriva bez izuzetaka kaže "Kako taj frajer dobro izgleda", dovoljno je da shvatite. Dida je svim suigračima kao tata. Po stasu, držanju, izgledu. I pape i Dida bili su Torcida. Zamislite, najjača faca u brazilskoj momčadi - vratar. Kuda ide ovaj svijet?

Nakon što se najskuplji dio brazilskog društva skupio u "transportere" koji su odmah pohitali prema Zračnoj luci gdje su ih čekali privatni zrakoplovi da ih vrate njihovim milijunima, vilama i automobilima, prema autobusu su počeli izlaziti i ostali.

Najlakše je na razgovor bilo nagovoriti Ricardinha. Čovjek je još uvijek u Brazilu, igra za Santos i mnogi ga u Europi ne poznaju. Protiv Hrvatske je postigao svoj prvi pogodak i vjerojatno je bio najsretniji Brazilac, uz našeg Eduarda da Silvu, koji se predstavio "zemlji svojih predaka".

"Sretan sam zbog svog prvog pogotka za reprezentaciju. Odigrali smo dobru utakmicu, imali smo dosta vremena loptu u svojim nogama i to je put kojim trebamo ići dalje. Hrvatska je odlična momčad i siguran sam da ćemo ih vidjeti na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj", reče strijelac prekrasnog pogotka.

Kapetan Cafu ponudio je samo dvije rečenice: "Ambijent je bio prekrasan, bilo je lijepo igrati ovdje. Hrvatska je pokazala da dobra momčad, bilo je ovo za nas lijepo novo iskustvo."

Brazilci su dok ovo čitate vjerojatno već raspršeni na sve strane svijeta. Kakav će život biti sutra? Brazila više nema, Ronaldo i društvo više nisu "tu, blizu, ispod onog semfora", život se vraća u normalu. Kvragu, a tek smo se na njih naviknuli...

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!