Nogomet

Dario Šimić: "Brazilci su oduševljeni Splitom"

Bernard Jurišić • četvrtak, 18.08.2005.

Hrvatski nogometaši nakon utakmice s Brazilom žalili su zbog promašene Balabanove prigode za pobjedu, no i odisali ponosom jer su ostali neporaženi protiv svjetskog prvaka. Svi su puno optimizma čekaju završne runde kvalifikacija...

Darijo Srna: "Imamo razloga za zadovoljstvo, odigrali smo dobro protiv svjetskih prvaka, dokazali da smo na visokoj razini i da s velikim optimizmom možemo gledati u budućnost. Trebalo nam je desetak minuta da ih malo 'osjetimo', da prođe i malo nervoze, kasnije je sve bilo lakše. Nisu me posebno impresionirali Brazilci danas, no ipak je to bila prijateljska utakmica, vjerojatno su se malo i čuvali. Dobrim rezultatom i igrom smo se odužili publici na sjajnom ambijentu, a ovaj rezultat dat će nam dodatno samopouzdanje za Island i Maltu."

Slika 2 od 2.
Foto: Bruno Karadža

Josip Šimunić: "Publika je ovdje čudo, ovakvo nešto još nisam doživio. Svi su zadovoljni, rezultat je dobar, dobro smo stajalo nasuprot Brazilu. Nekoliko puta smo imali problema, ali mislim da smo ih dosta dobro ukrotili. Protiv Islanda i Malte očekujem teške utakmice, ali i svih šest bodova. Čuvati Ronalda i Adriana? Ma vidi se da su čudo, da su najbolji na svijetu, iako su se malo čuvali."

Ivan Klasnić: "Zadovoljan sam što sam sudjelovao u ovom spektaklu, a da je Balaban zabio na kraju sigurno bi bilo i još bolje. Pokazali smo da možemo igrati i protiv Brazila."

Marko Babić: "Pokazali smo da se možemo nositi s najjačima na svijetu i da rezultati u kvalifikacijama nisu slučajni. Rezultat je dobar, ambijent je bio predivan i nadam se da je publika zadovoljna. Vidjeli ste koliko malo Brazilu treba da bljesne, ali mi smo se pošteno borili, dali smo sve od sebe i dokazali smo sebi da se ne trebamo nikoga plašiti."

Slika 1 od 1.
Foto: Bruno Karadža

Eduardo da Silva: "U početku utakmice bilo mi je malo čudno, ali kasnije sam se malo opustio, čim sasm dodirnuo loptu. Drago mi je da sam se upoznao sa svim brazilskim igračima, dobio sam od njih dres na poklon s potpisima svih igrača. Sretan sam, bilo je lijepo, prekrasna atmosfera na stadionu, pravi spektakl. Sad se okrećemo Islandu i Malti, tamo moramo uzeti svih 6 bodova."

Dario Šimić: "Mislim da smo dosta dobro odigrali, Brazilci možda nisu bili oni pravi, iz kvalifikacija, ali oni su uvijek opasni, posebno kad se razigraju u napadu. U drugom poluvremenu smo igrali dosta tečnije, ekipa se malo opustila, šteta što na kraju nismo postigli i gol za pobjedu, no i oni su imali šanse i rezultat je u redu. Pričao sam s mojim suigračima iz Milana (Dida, Cafu, Kaka) i Intera (Ronaldo), rekli su mi da su oduševljeni atmosferom i svime što ih je dočekalo u Splitu. Žao im je što ne mogu ostati večeras da zajedno proslavimo i da se upoznaju malo bolje s gradom, no bit će prilike."

Niko Kranjčar: "Kako se osjeća igrač koji zabije gol Brazilu? Pa sjajno, svakome je to san tko igra nogomet, zaista je to bio prekrasan trenutak moje karijere. Teško mi je opisati i taj trenutak i cijelu utakmicu, ovo je trenutak u karijeri koji sigurno nikad neću zaboraviti. Na terenu smo stajali fantastično i pokazali smo da se manje-više sa svakim možemo nositi. Žao mi je što nismo pobijedili, no svi smo svjesni da su Island i Malta najvažniji i svi već sad o tome razmišljamo i razgovaramo. Atmosfera je bila prekrasna, nema potrebe trošiti riječi o publici, svi znate kako se ovdje osjećam."

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!