Ostali sportovi

Blizanci čuvaju odnos promjenom partnera

Dario Dodić, Hrvoje Vuković • srijeda, 08.06.2005.

Danas je u hotelu Four Points Panorama održana posljednja konferencija za novinare uoči početka velikog Swatch FIVB World Tour 2005 - VIP Opena. S novinarima su porazgovarala i trojica kandidata za naslov prvaka na Jarunu...

Prvi se okupljenim novinarima obratio predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku Damir Radeljić: "Velika mi je čast i zadovoljstvo pozdraviti sve sudionike Swatch FIVB World Tour 2005 - VIP Opena. Vrlo sam ponosan što su četiri hrvatske ekipe danas u kvalifikacijama. Treba naglasiti da je došlo i do jedne promjene - odlučili smo dati pozivnicu kombinaciji Bobuš i Steinocher, te se nadamo da će primjereno zastupati svoju zemlju. Oni su uz naša dva najbolja para prikazali najbolju igru i zato smo im odlučili dati wild card", izjavio je Radeljić.

Slika 1 od 2.

Promotor natjecanja, Josip Bašić, istaknuo je kako su "svi igrači vrlo zadovoljni organizacijom samog turnira, koji je doveden na svjetski nivo" te kako će svi zainteresirani gledatelji moći potpuno besplatno ući na sam turnir sve do subote, dok će za posljednja dva dana svoje mjesto na tribinama moći dobiti ukoliko pošalju SMS poruku na broj 091 700 10 90. Cijena SMS-a je uobičajena cijena poruke tako da će svi oni koji žele stvarno moći uživati u vrhunskoj odbojci na pijesku praktički besplatno.

Vezane vijesti

Nakon Bašića, par prigodnih riječi čuli smo i od press delegata Svjetske odbojkaške federacije, Tima Simmonsa, koji je uz velike pohvale našoj zemlji, zabrinut jedino zbog vremena: "Vrlo mi je drago što imam priliku boraviti par dana u vašoj prekrasnoj zemlji, no nadam se da će nam se i nebo smilovati, pa da ovaj prvi turnir u devetotjednom europskom ciklusu protekne u vrhunskom ozračenju".

Od igrača, na konferenciji su se pojavili trenutno trećerangirani par na Svjetskoj listi, Christoph Dieckmann - Andreas Scheuerpflug, te Christophov brat blizanac, Markus, koji je među ostalim istaknuo kako je "vrlo zadovoljan razvojem njemačke odbojke na pijesku, pošto su početkom 90-ih postojala samo dva para koja su se natjecala na međunarodnim natjecanjima, dok ih danas ima oko 15, što pokazuje da ovaj sport zasigurno ima budućnost".

37-godišnjem Andreasu ovo je posljednja profesionalna sezona, a kao jedan od većih uspjeha s Christophom, izdvojio je finalnu pobjedu nad olimpijskim pobjednicima, Ricardom i Emanuelom u Kini, što je prvi puta u povijesti da je njemačka ekipa svladala brazilsku. "Bili smo toliko iznenađeni pobjedom, da ju nismo ni pošteno proslavili, već smo samo stajali u čudu, i moralo je proći par dana da bi shvatili kakav smo podvig napravili", izjavio je simpatični Andreas.

Andreasov partner, Christoph, skromno je izjavio da bi on za ovu sezonu "bio zadovoljan pobjedom na ovom turniru, dok bi sve ostalo bio samo veliki plus". Upitan zašto ne igra sa 12 minuta starijim blizancem Markusom, Christoph je uz lagani osmijeh rekao kako su igrali skupa pet godina, no kako ta kombinacija nije donijela željene rezultate, pošto je nekad jako teško ostati prijateljski raspoložen prema bratu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!