Ostali sportovi

Dieckmann: "Ugodno smo iznenađeni turnirom"

Sportnet • petak, 10.06.2005.

Završetak današnjeg odbojkaškog dana na VIP Openu 2005. donio je dva izravna polufinalista, njemački par Reckermann/Dieckmann i brazilsku kombinaciju Marcio Araujo/De Jesus Magalhaes, dok će preostalih osam parova svoju priliku za ulazak u polufinale tražiti u sutrašnja dva kola repasaža...

U odlučujućem susretu za ulazak u sutrašnje polufinale Jonas Reckermann i Markus Dieckmann osmi nositelji turnira, u dva iznimno izjednačena seta nadvisili su pete nositelje Brazilce Harleya i Benjamina (21:18, 21:18) te čekaju svoje potivnike iz preostala dva kola (5. i 6.) repasaža.

"Iako je ovo prva godina turnira VIP Open, ugodno smo iznenađeni iznimno visokim organizacijskim standardima i načinom na koji smo prihvaćeni u Zagrebu", po ulasku u polufinale izjavio je Markus Dieckmann, jedan od najboljih odbojkaša na pijesku posljednih godina.

Slika 1 od 2.

Pred punim tribinama terena broj dva, sedmi nositelji turnira, Marcio Araujo i de Jesus Magalhaes, u meču 4. kola, protiv šestih nositelja, švicarskog para Heuscher/Kobel nastavili su svoj niz od sedam uzastopnih pobjeda bez izgubljenog seta, slaveći s 2:0 u setovima (21:17, 21:18).

Iako su se svi hrvatski parovi oprostili od nastavka turnira, jedini razlog za zadovoljstvo imaju Ivković i Križanović, jer zbog osvojenog povijesnog 17. mjesta i 80 bodova u Zagrebu, vrlo vjerojatno preskaču prvo kolo kvalifikacija za ulazak u glavni ždrijeb turnira Svjetske serije koji se održava u švicarskom Gstaadu.

"Osvojili smo dosta Svjetskih bodova, u ponedjeljak putujemo u Švicarsku u Gstaad, gdje ćemo se pokušati probiti u glavni turnir kroz kvalifikacije", rekao je Toni Ivković dodavši kako će ovu sezonu nastupati po challengerima i satelitima Svjetske serije.

Subotnji program počinje od 10:30 na centralnom terenu. Na rasporedu su četiri iznimno zanimljiva meča 5. i 6. kola repasaža glavnog turnira za ulazak među najbolja četiri, te poslastica dana, polufinalni dvoboji.

Ulaznice za subotnja polufinala te nedjeljno finale i borbu za treće mjesto mogu se dobiti slanjem SMS poruke sadržaja VIPOPEN na broj 091 700 10 90. SMS ulaznica za subotnja polufinala može se zamijeniti za papirnatu ulaznicu u VIP kamionu na ulazu u središnji teren, sutra od 10 sati, dok tribine ne budu popunjene. Nakon završetka drugog polufinala, iza 18:40 moći će se podići ulaznice za 3. mjesto, a za veliko finale po završetku navedenog meča za 3. mjesto.

Od danas, detaljne informacije o VIP Openu možete naći na web stranici: www.beachvolleyball.vip.hr .

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!