Automoto

Williamsove bolide će pokretati Cosworthovi motori

Ante Kojundžić • utorak, 26.07.2005.

Iako to još nije službeno potvrđeno, vjeruje se da su dvije stranke sklopile ugovor prema kojemu će Cosworth opskrbljivati Williamsovu momčad u sljedećoj sezoni. Službena potvrda će vjerojatno doći prije početka kolovoza…

BMW je dao britanskoj momčadi rok do 31. srpnja da se izjasni žele li BMW-ove motore i dalje ili ne. BMW je nedavno kupio Sauberovu momčad i od sljedeće godine kreću sa svojom momčadi. Kupnja je do kraja poremetila odnos između BMW-a i Williamsa. BMW-ov direktor za motosport, dr. Mario Theissen je dao na znanje da želi da se nastavi suradnja koja je ugovorno vezana do 2009. godine. No, sve je izvjesnije da to neće biti slučaj.

Cosworth će, izgleda, za sljedeću sezonu razvijati V8 motore isključivo za Williams nakon što su bili stavili sa strane planove za razvoj V8 motora jer je njihov dosadašnji partner Red Bull odlučio od sljedeće sezone koristiti Ferrarijeve motore. A njihov drugi partner, Minardi, će sljedeće godine voziti sa oslabljenim V10 motorima da bi sveli troškove na minimum.

Ugovor s Cosworthom je navodno potpisan na jednu godinu. Iz Toyote su rekli kako su u razgovorima s Williamsom za 2007. godinu, pa je stoga jasno zašto ugovor nije potpisan na duže od jedne godine. Williams opet hoće tvorničkog proizvođača iza sebe.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!