Automoto

Gronholm nadomak pobjede

Ante Kojundžić • subota, 06.08.2005.

Finac Marcus Gronholm u Peugeotu trenutno vodi na finskom reliju. Gronholm juriša ka svojoj petoj pobjedi na domaćem terenu. U slučaju da pobjedi, bila bi to njegova prva pobjeda ove sezone. Svjetski prvak Loeb je na drugom mjestu…

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Prvi dan relija se odvijala borba između Loeba i Gronholma. Finac se na kraju dana pokazao uspješnijim od Francuza za tek nešto više od pet sekundi. No, drugi dan relija Gronholm je bio bolji od bivšeg gimnastičara. Usto se na zadnjem brzincu dana Loebu probušila guma što ga je dodatno usporilo. Bivši svjetski prvak sad ima prednost od preko minutu. ''Zasad sve izgleda dobro, ali ima se još za voziti'', rekao je Gronholm i nastavio: ''još ne bih smio usporavati jer ću upravo zbog tog raditi pogreške.'' Sebastien Loeb nije mogao puno napraviti da pobjedi Finca te se već pomirio s drugim mjestom: ''Nemam loša prolazna vremena, ali Marcusova su impresivna. Pokušavam ići najbrže što mogu, no nije lako. Mislim se da li da vratim setup auta od petka jer s ovim ne mogu pratiti Marcusa'', kazao je Loeb.

Na trećem mjestu se nalazi Markko Martin u drugom Peugeotu. Estonac ima dovoljnu prednost nad četvrtim Petterom Solbergom, skoro četrdeset sekundi. S druge strane upravo Solbergu neće biti lako jer mu za leđima puše mladi Mikko Hirvonen za zaostatkom nešto više od tri sekunde.

Nedjelja je posljednji dan relija i ima se odvoziti još pet brzinskih ispita nakon kojih ćemo saznati pobjednika ovogodišnjeg finskog relija, najbržeg relija u kalendaru.

Poredak nakon drugog dana:
1. Gronholm (FIN/Peugeot) 2h22'30"7
2. Loeb (FRA/Citroen) + 01'07"0
3. Martin (EST/Peugeot) + 01'42"4
4. P.Solberg (NOR/Subaru) + 02'22"2
5. Hirvonen (FIN/Ford) + 02'25"9
6. Rovanpera(FIN/Mitsubishi) + 03'32"7
7. Gardemeister (FIN/Ford) + 03'36"5
8. Duval (BEL/Citroen) + 04'56"2
9. H.Solberg (NOR/Ford) + 05'43"9
10. Tuohino (FIN/Skoda) + 05'53"9

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!