Nogomet

Pao i moćni Chelsea, PSV na tronu

Hrvoje Vuković, Sven Posavec • utorak, 01.11.2005.

Konačno se i to dogodilo! Chelsea je posrnuo u Sevilli bez ispaljenog metka, dok je PSV nanio Milanu prvi poraz u ovogodišnjoj Ligi prvaka. Inter je preokrenuo vodstvo Porta, Schalke je slavio nad Fenerbahceom, a u susretu Artmedije i Rangersa među strijelce se upisao i Dado Pršo...

Skupina E: Prvog i četvrtog dijeli tri boda

Slika 2 od 3.
Foto: EPA

Nizozemski PSV večerašnjom neočekivanom pobjedom dodatno je začinio poredak na ljestvici skupine E. Rezultat 1:0 realan je odnos snaga na terenu, Milan je očito podcijenio suparnika što je dovelo do ovakvog rezultata. Prvu priliku na utakmici u drugoj minuti imao je Cocu. Ipak njegov udarac glavom vrataru Didi nije prouzrokovao više problema. Minutu kasnije sa 17 metara Vieri je pucao prema golu, ali je loptu ipak zahvatio slabijom nogom, te tako olakšao posao vrataru PSV-a.

Odlučujući pogodak postugnut je u 12. minuti. Farfán se odlično snašao nakon slabije povratne lopte Kakha Kaladze vrataru Didi i snažnim prizemnim šutem pospremio ju u mrežu. Pogodak ipak nije pribrao Milan koji do kraja poluvremena nije imao izgledniju priliku. U 22. minuti Alexov je udarac glavom primorao Didu na još jednu odličnu intervenciju. Drugo poluvrijeme prilikom je otvorio Amerikanac u dresu PSV-a Beasley koji je u 51. iz daljine snažno pucao, ali je Dida ostao priseban i sjajno intervenirao. Do kraja utakmice PSV je ozbiljno zaprijetio u 60. kada je Cocu nakon prolaska Neste pucao s ruba kaznenog prostora ali ipak pokraj gola. Priliku za izjednačenje Milan je imao u 64. minuti nakon udarca glavom Vieria, te u 74. nakon Ševčenkovog slobodnog udarca. Vratar Gomezoba je puta bio na visini zadatka

Nakon šest golova u prošloj utakmici, sraz Schalkea i Fenerbahcea završio je uvjerljivom pobjedom Nijemaca. Kevin Kuranyi i Ebbe Sand svojim su pogocima doveli Schalke do prve pobjede u skupini E. Utakmica je prošla u potpunoj dominaciji Nijemaca, a prvu priliku je u trećoj minuti imao Kobiashviliiz slobodnog udarca. Nakon odličnog probijanja boka i nabacivanja Hamita Altintopa napadač Lincoln poslao je vrlo neugodnu loptu glavom, ali je vodstvo Nijemaca sjajnom intervencijom odgodio vratar Volkan. Turska prava prilika čekala se do 23. minute, kada je nakon kornera koji je izveo Stephen Appiah vratar Schalkea Rost sjajno intervenirao i spriječio pogodak Öndera.

Ipak, u 32. minuti nakon brze kontre Nijemci su poveli. Kevin Kuranyi odlično je iskoristio suradnju s Lincolnom i njegovo ubacivanje glavom pretvorio u vodeći pogodak. U razdoblju od 40. do 55. minute Turci su ostali bez dvojice igrača zbog crvenih kartona, ali je Schalke terensku nadmoć uspio realizirati tek u sudačkoj nadoknadi. Maskirani Danac Sand odlično je iskoristio ulaz i nabacivanje Lincolna i glavom pospremio tri boda na konto Schalkea.

Skupina E: PSV - Milan 1:0 (Farfan 12'), Schalke - Fenerbahce 2:0 (Kuranyi 32', Sand 90')

Skupina F: Lyon i dalje stopostotan, Real uvjerljiv i na sjeveru

Slika 4 od 5.
Foto: EPA

Francuski Lyon i dalje grabi stazom pobjeda u ovogodišnjoj Ligi Prvaka. Nakon domaćeg mučenja, u Ateni je rezultat bio uvjerljiv. Ipak, događanja u početku utakmice predviđala su drugačiji scenarij. Nigerijski napadač Babangida u trećoj je minuti doveo Grke u vodstvo. Izbjegnuvši postavljenu ofsajd zamku, Nigerijac se spustio u šesnaesterac i s desetak metara ukoso matirao Lyonovog vratara Coupeta. < p>Prvu izgledniju priliku hit momčadi dosadašnje Lige prvaka čekalo se do 23. minute. Tada je Malouda sjajno primio dubinsko dodavanje Mahamadou Diarre, ali je vratar Grka Giannou sjajno reagirao i obranio udarac s ruba kaznenog prostora. Izjednačenje je stiglo ipak u 41. minuti. Brazilac Juninho zabio je iz slobodnog udarca i dokazao kako je u tom segmentu među najboljim izvođačima u ovome trenutku. Tri minute kasnije Lyon je i poveo. Norvežanin Carew odlično je iskoristo pogrešku obrane Olympiakosa i matirao vratar Giannoua.

U 55. minuti nakon odličnog udarca Carewa, reprezentativac Malija Diarra naletio je odbijenu loptu i pospremio je u praznu mrežu. Nekoliko minuta kasnije Carew i Juninho ponovno su bili u središtu pažnje. Brazilac je ovaj puta nabacio iz slobodnog udarca, što je najbolje iskoristio Norvežanin koji je glavom u nebeskom skoku loptu poslao četvrti puta u mrežu. Do kraja uktakmice Govou je dva puta propustio darovati Grcima petardu.

U Norveškoj na temperaturi od 11. stupnjeva kraljevski je klub iz dvije izgledne prilike zabio dva gola i zadržao priljučak za Francuzima. Unatoč čak 21 udarcu prema golu naspram 9 Realovih Rosenborg nije uspio pobijediti Španjolce. Prvi pogodak u 26. minuti ipak je djelo igrača domaće momčadi. Norveški branič Dorsin nespretno je reagirao na loptu Gutija upućenu Robinhu, te ju je pospremio u vlastitu mrežu.

U ipak nezanimljivom prvom poluvremenu Real je potvrdio svoju pobjedu. Guti je u 41. minuti zabio za 2:0 nakon udarca Davida Beckhama koji je sjajno primio loptu Robinha. Drugo poluvrijeme donijelo je premoć Norvežana, a najizgledniju priliku imao je Dorsin u 51. minuti nakon udarca s ruba kaznenog prostora. Ostale prilike Norvežana ipak su ostale nedorečene.

Skupina F: Olympiacos - Lyon 1:4 (Babangida 3'/Juninho 41', Carew 43',57', Diarra 55'), Rosenborg - Real Madrid 0:2 (Dorsin ag. 26', Guti 41')

Skupina G: Englezi polovično

Nakon minimalne pobjede u Belgiji, Liverpool je protiv Anderlechta na svom Anfieldu priredio nešto bogatiji scenarij. Gosti su računali kako uz čvrstu obranu možda mogu ugrabiti koji bod, no sve njihove nade rasplinule su se nakon pola sata igre kada je Fernando Morientes sjajnim udarcem od vratnice poslao loptu u mrežu.

Slika 1 od 2.
Foto: EPA

Dominacija Engleza još se jednom isplatila nakon što je Steve Finnan fino ubacio u 60. minuti, a Luis Garcia odlično gađa glavom za povećanje vodstva. Nemoćni gosti već su onda shvatili kako im slijedi četvrti poraz u nizu, a nakon Ještrovićevog isključenja 15 minuta prije kraja nitko više nije vjerovao u preokret, samo je Cisse u posljednjoj minuti potvrdio odlazak na čelo skupine.

Betis i Chelsea pošteno su se ispromašivali u večerašnjoj utakmici, a na kraju je odlučila sjajna akcija Capija i Edua nakon čega je Dani poslao loptu ispod Cecha za urnebesno slavlje na tribinama. Gudjohnsen je nakon toga u situaciji jedan na jedan, Dani je mogao potopiti Engleze, Essienov udarac završio je na obje vratnice, a uz to i poništeni gol Engleza samo su dio večerašnje predstave koja je na kraju ipak završila pobjedom domaćina, koji tako ostaju u igri za drugi krug.

Skupina G: Liverpool - Anderlecht 3:0 (Morientes 34', Garcia 61', Cisse 89'), Betis - Chelsea 1:0 (Dani 28')

Skupina H: Talijani preokrenuli, ni Pršo nije dovoljan

Momčad milanskog Intera dugo je lomila otpor Portugalaca koji su čak i poveli sjajnim udarcem Almeide iz "slobodnjaka", s tim da pogodak djelomično ide i na dušu vratara Cesara. Porto se odlično držao tokom cijele utakmice, ali u samo osam minuta gosti su upropastili sav uloženi trud. Prvo je Pizarro srušen u kaznenom prostoru u 74. minuti, a Cruz bez problema pogađa za 1:1, da bi potom šokirani gosti dopustili Cruzu da nakon kornera glavom pogodi za konačnih 2:1 i pobjedu Intera. Uistinu ružan način za izgubit bodove, no unatoč porazu Porto još konkurira za drugi krug.

Slika 3 od 4.
Foto: EPA

Artmedia i Glasgow Rangers krenuli su žestoko u utakmicu odluke. Već nakon tri minute lopta poslije slobodnog udarca dolazi na drugu stranu do Kyrgiakosa, ovaj vraća na drugu vratnicu gdje Dado Pršo glavom dovodi Rangerse u vodstvo. veselje je ipak kratkog vijeka. Samo četiri minute kasnije Borbely nakon kornera poravnava rezultat. Bez ikakvog pretjerivanja Pršo je među najboljima na terenu, a minutu prije predaha naš napadač odlično ubacuje za Thompsona koji glavom para mrežu za novo vodstvo.

No, ne mogu Škoti toliko zabiti koliko njihova obrana može primiti, pa u 58. minuti vratar Waterreus istrčava na jednu loptu, sudara se sa suigračem Rodriguezom, a Kozak lagano posprema loptu u praznu mrežu. Unatoč još jednoj Pršinoj asistenciji pred sam kraj susreta Lovenkrands je glavom promašio vrata, i tako pripomogao novoj podjeli bodova između ove dvije momčadi

skupina H: Inter - Porto 2:1 (Cruz pen 75', 82'/Almeida 16'), Artmedia - Glasgow Rangers 2:2 (Borbely 7', Kozak 59'/Pršo 3', Thompson 44')

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!