Tenis

Start iz snova

Ivor Krapac, Hrvoje Vuković • petak, 02.12.2005.

Ivan Ljubičić na najljepši je mogući način otvorio finale Davis Cupa, što se održava u Bratislavi. Naš najbolji tenisač zorno je pokazao zašto je trenutno u Top 10, pobijedivši bez većih problema slovačkog reprezentativca Karola Kučeru s glatkih 6:3, 6:4 i 6:3...

Slika 2 od 3.
Foto: Ante Đorđević

Ivan Ljubičić u odličnoj formi bio je jednostavno previsoka prepreka za Karola Kučeru, na kojem se jasno vidjelo da je na zalazu karijere.

Prvi hrvatski "reket" slomio je svog suparnika u tri relativno jednostavna seta, odigravši baš onoliko koliko mu je trebalo za prolaz bez puno muke.

U prva dva seta sve su riješila dva breaka, jedan po setu. U prvom je odluka stigla kod 3:2, a u drugom kod 1:1, dok je sve ostalo riješio pouzdani Ivanov servis.

Kučera je najveću šansu imao kod 30:40 pri zaostatku od 4:2 u prvom setu, što je bio trenutak za pamćenje – jedina Slovakova break-lopta u ovom meču. Nije baš dugo uživao u njoj, "Ljubo" se odmah spasio servis-winnerom.

Slika 1 od 1.
Foto: Ante Đorđević

Treći set bio je samo formalnost, obzirom da je bilo potpuno jasno kako Kučera više ne može priprijetiti nakon što je izgubio prva dva. Kraj je stigao s još dva Ivanova breaka, za 1:0 i završnih 6:3. Trajalo je sat i 59 minuta i završilo startnim slavljem brojnih hrvatskih navijača, koji su tijekom cijelog meča bili uz Ivana i čak i nadglasali razočarane domaćine.

Na redu su Dominik Hrbaty i Mario Ančić, u situaciji kakvu su u našem taboru priželjkivali nakon jučerašnjeg ždrijeba. Hrvatska vodi s 1-0 i prvi slovački "reket" bit će pod dodatnim pritiskom u pokušaju vraćanja svoje reprezentacije u egal...

Finale Davis Cupa, 3.12.2005:
Ivan Ljubičić (Hrvatska) - Karol Kučera (Slovačka) 6:3, 6:4, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisTop temaSkrol
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!