Ostali sportovi

Prva pobjeda baseball novajlija

Filip Galić • ponedjeljak, 24.10.2005.

Hrvatska baseball scena je dobila ovaj mjesec novog aktera. Zajedničkom akcijom igrača BK Purgera, BSK Medvednice i softball igrača iz raznih klubova nastao je BK Kaptol Lions.

Predsjednik kluba je Mario Čupić, dok će trener biti uspješan igrač Medvednice Rudolf Ruter. Bazu igrača čine igrači koji su posljednjih nekoliko godina igrali za Purger, Mario Čupić, Danko Ćerčić, Siniša Bartolić, Bruno Tkalić, Marko Laković, Vjekoslav Klarić i Filip Galić.. Iz Medvednice su stigli legenda hrvatskog baseballa Rudolf Ruter te Damir Ferara, a iz softballa Tvrtko Bihar i Nikica Pokrajac.

Jučer su u prijeteljskoj utakmici (sezona počinje u ožujku) 'Lavovi' sa Kaptola ostvarili prvu pobjedu od svojeg postojanja, dobivši BK Gajnice 13:2 u sedam izmjena. BK Gajnice su bile pojačane hrvatskim reprezentativcem i bivšim igračem istog kluba, Kovačevićem. Kaptol je od početka kontrolirao utakmicu i rano došao do prednosti koju gosti nisu do kraja uspjeli stići. Igrač utakmice je uvjerljivo bio Bihar, koji je odradio lavovski dio posla u obrani, izbacivši veliki broj igrača Gajnica te je bio autorom jednog od najljepših udaraca na utakmici.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!