Tenis

Dosta muke za nositelje

Ivor Krapac • srijeda, 04.01.2006.

Radek Stepanek i Carlos Moya nisu imali lak posao u osmini finala 355.000 $ vrijednog ATP turnira u indijskom Chennaiju. I jedan i drugi slavili su u tri seta - drugopostavljeni Stepanek protiv domaćeg wild-carda Prakasha Amritraja, a trećepostavljeni Moya protiv iskusnog Amerikanca Justina Gimelstoba...

Moya je uz dosta problema napravio novi korak prema trećem uzastopnom naslovu na ovom turniru. Justin Gimelstob "pao" je s 3:6, 6:3 i 6:4, uz dva Španjolčeva breaka u drugom i još jedan u odlučujućem setu.

"Nisam još na 100 %, vjerojatno zato što je tek početak sezone. Gimelstob je igrao dobro i nije bilo lako, no na kraju sam ipak dočekao svoju priliku", rekao je Moya nakon pobjede.

Stepanek je proslavio 3:6, 6:0 i 6:4 protiv Prakasha Amritraja i ostavio domaće na samo jednom predstavniku, kvalifikantu Rohanu Bopanni, koji će se sutra u osmini finala susresti s Luksemburžaninom Gillesom Müllerom. Nakon izgubljenog prvog, Stepanek je projurio drugim setom, dok je u trećem slavio uz break u desetom gemu, kad više nije bilo povratka za Amritraja.

U težak dan za nositelje uklopio se i osmopostavljeni Nijemac Thomas Behrend, no on, za razliku od Stepaneka i Moye, nije "preživio" osminu finala. Francuz Thierry Ascione svladao ga je sa 6:4 i 6:1. Sedmopostavljeni Behrendov sunarodnjak Björn Phau osigurao je četvrtfinale pobjedom u njemačkom dvoboju, s 1:6, 6:2 i 6:4 protiv kvalifikanta Michaela Berrera.

ATP Chennai, 4.1.2006., osmina finala: Phau (Njemačka, 7) - Berrer (Njemačka, Q) 1:6, 6:2, 6:4, Moya (Španjolska, 3) - Gimelstob (SAD) 3:6, 6:3, 6:4, Ascione (Francuska) - Behrend (Njemačka, 8) 6:4, 6:1, R. Stepanek (Češka, 2) - P. Amritraj (Indija, WC) 3:6, 6:0, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisSkrol
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!