Tenis

Ivan "sredio" žilavog Čeha

Ivor Krapac • četvrtak, 05.01.2006.

Ivan Ljubičić prošao je i drugo kolo ATP turnira u indijskom Chennaiju, na kojem je prvi nositelj. "Ljubo" je u osmini finala sa 6:3, 3:6 i 6:3 svladao Čeha Jirija Vaneka, 99. tenisača svijeta...

Drugi ovogodišnji meč donio je i drugi teški izazov, no Ivan Ljubičić nastavlja svoj put u prvom tjednu nove sezone. Nakon dva teška seta u prvom kolu protiv Guillerma Garcije-Lopeza, Jiri Vanek danas mu je "otkinuo" drugi set, ali to je bilo sve - Ivan je bio bolji u prvom i trećem, riješivši stvar u svoju korist uz po jedan break u ta dva seta, oba puta u četvrtom gemu.

Među posljednjih osam "Ljubo" će se sutra susresti s petopostavljenim Luksemburžaninom Gillesom Müllerom (76.), koji je sa 6:3 i 6:4 bio bolji od posljednjeg indijskog predstavnika, kvalifikanta Rohanna Bopanne. Ljubičić i Müller dosad se nisu sastajali na Touru.

Belgijac Kristof Vliegen pobrinuo se za jedini današnji "pad" nositelja. Vliegen je s uvjerljivih 6:2 i 6:4 bio bolji od šestopostavljenog Rainera Schüttlera, koji će u 2006. tražiti povratak u vrh nakon neuvjerljive prošle sezone. Nije počeo najbolje.

Vliegena u četvrtfinalu čeka četvrti nositelj Paradorn Srichaphan, koji je 2003. došao do kraja, a još triput igrao finale ovog turnira. Tajlanđanin je u osmini finala sa 6:3, 6:7(5) i 6:2 prošao francuskog kvalifikanta Marca Gicquela.

ATP Chennai, 5.1.2006., osmina finala: Ljubičić (Hrvatska, 1, WC) - Vanek (Češka) 6:3, 3:6, 6:3, Müller (Luksemburg, 5) - Bopanna (Indija, Q) 6:3, 6:4, Srichaphan (Tajland, 4) - Gicquel (Francuska, Q) 6:3, 6:7(5), 6:2, Vliegen (Belgija) - Schüttler (Njemačka, 6) 6:2, 6:4.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

TenisTop temaSkrol

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!